Connect with us

Kultúra

FestDobréBohunice s Buty, írskym pesničkárom a tým najlepším, čo doma máme

Published

on

Reklama

Koncom júla sa už tradične otvárajú brány amfiteátra v Jaslovských Bohuniciach pre jedno z najväčších stretnutí nadšencov folk a country hudby. Podujatie, ktoré si dalo za cieľ podporovať najmä tieto menšinové žánre.

[singlepic id=45262 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

Počas desaťročnej histórie sa organizátorom podarilo prilákať na Slovensko viaceré menšie, či väčšie hviezdy zo všetkých kontinentov, ale prim každoročne hrali slovenské a české folk & a country hviezdy.

Reklama

„Tento rok dávame priestor najmä slovenským interpretom. Okrem jednej relácie sa týmto žánrom na Slovensku nevenuje žiadne médium a ja chcem ukázať aj publiku, že tu máme vynikajúcich hudobníkov, výborných textárov a skvelých ľudí,“ prezradil o tohtoročnej dramaturgii Ivan Cali Podolský, organizátor festivalu.

„Mám rád českú folk & country scénu a vyrastal som na nej, určite ju nebudem znevažovať. Značný problém je na strane slovenských organizátorov, ktorí vychovali divákov na hviezdach z Čiech a dávajú minimálny priestor slovenským kapelám a pesničkárom. Preto majú tohtoročné FestDobréBohunice podtitul: To najlepšie, čo doma máme. Dávam našim priestor na hlavných pódiách,“ dodáva Podolský, ktorý je tiež tvorcom relácie FestDobráMuzička na Rádiu Piešťany.

Festival tento rok predstaví naozaj to najlepšie, čo doma máme. Nebude chýbať ani Allan Mikušek, Veslári, PaciPacifik, Bobova Diéta, Neznámi, BystríkBand, Jednofázové kvasenie, Peter Janku, minuloročný objav Mora Tonali & In Vivo, Spod Budína, Jasoň, Arccus, Louziana, Candy Flos, Gailard, Peter Bonzo Radványi & Ľuboš Beňa.

Na nočnej scéne sa predstavia nádejné pesničkárky a tak počas Ladies Night zažijeme Simonu Martausovú, Mirku Miškechovú, či Tanyou Matkovčíkovú. Nebude chýbať ani finalistka Superstar Anička Veselovská, ktorá ukázala svoje pesničkárske kvality aj v súťaži.

Lákadlom spoza rieky Moravy bude kapela Buty. Stálicou sú na festivale Pútnici a prídu aj Pavlína Jíšová, Devítka a Slávek Janoušek so svojou textársku dielňou.

Roman Horký predstaví najväčšie hity skupiny Kamelot a pozvanie prijal aj írsky pesničkár J. Eoin & Band. Bodkou za celým festivalom spraví trampský bavič Jaroslav Samson Lenk, ktorý na podujatí pokrstí svoje najnovšie CD.

FestDobréBohunice sa tešia veľkej obľube aj vďaka sprievodným podujatiam, kde si celé rodiny nájdu to najlepšie pre relax, či športové vyžitie. Súčaťou podujatia je už tradične aj medzinárodný pohár v mŕtvom ťahu a remeselné trhy. Už 26. až 28. júla si nadšenci nielen folku a country prídu na svoje na jednom z mála nekomerčných festivalov na Slovensku. Festival sa koná v prírodnom amfiteátri s rybníkom a anglickým parkom v Jaslovských Bohuniciach neďaleko od Trnavy aj Piešťan. Návštevníci majú parkovanie a stanovanie v cene vstupenky.

Text a foto: Tlačová správa

Populárne články