Connect with us

Kultúra

Fešáci z LA GIOIA zaspievajú v Piešťanoch už nadchádzajúci piatok

Published

on

Reklama

LA GIOIA je zoskupenie troch spevákov, ktorí interpretujú populárne piesne v štýle belcanta. Repertoár tria tvoria nielen skladby svetovej hudobnej scény, ale najmä pozoruhodné úpravy známych slovenských a českých hitov, ktoré v podaní La Gioia znejú doteraz nepočutým, originálnym spôsobom.

229716_516369731760512_633703642_n

Reklama

Zoskupenie La Gioia, ktoré sa piešťanskému publiku v Dome umenia predstaví 10. mája o 19:00 h vzniklo pred piatimi rokmi. Názov z taliančiny znamená radosť.  A práve s radosťou, hispánskym temperamentom a talianskou vášňou prichádza La Gioia, aby ponúkla nevšedný a na slovenskej hudobnej scéne jedinečný hudobný zážitok.

Peter Ďurovec, spevák – barytón, sa narodil v roku 1974. Odbor operný spev vyštudoval na Vysokej škole muzických umení v Bratislave. Po ukončení štúdia pôsobil ako sólista v Štátnej opere Banská Bystrica. Tu stvárnil množstvo postáv svetového operného repertoáru. Okrem operných stvárnil aj operetné a muzikálové postavy ako člen zboru v divadle St. Pölten v Rakúsku. Práve tu sa podieľal na množstve predstavení aj produkčne. Momentálne sa venuje koncertnej a pedagogickej činnosti. Je jedným zo zakladajúcich členov formácie LA GIOIA.

Reklama

Peter Ševčík, spevák – barytón, sa narodil v roku 1976 v Topoľčanoch. Vyštudoval na Súkromnom konzervatóriu Dezidera Kardoša v Topoľčanoch odbor operný spev v triede prof. Evy Pacovskej. Počas štúdií sa zúčastnil niekoľkých medzinárodných i domácich speváckych súťaží. Po ukončení štúdia a získaní absolutória účinkoval v Armádnom umeleckom súbore v Bratislave. Absolvoval spevácke kurzy u prof. Viktórie Stracenskej, ako aj u sólistky SND Denisy Šlepkovskej. Svoje skúsenosti zúročil pri zakladaní formácie LA GIOIA.

Matej Vaník, spevák – tenor a skladateľ sa narodil v roku 1977 v Banskej Bystrici. Vyštudoval Pedagogickú fakultu Univerzity Komenského v Bratislave. Od roku 2001 je členom Opery SND. Ako sólový spevák stvárnil rôzne postavy v muzikáloch napríklad Verklikár, Alžbeta Bátoryová. Má na svojom konte aj vlastný popový album s názvom LYRIKA. Je zároveň producentom albumu 11-ročnej speváčky Laury. V úlohe skladateľa debutoval detským muzikálom O Červenej čiapočke uvedenej aj v Činohre SND. Je spoluzakladateľom originálnej vokálnej formácie LA GIOIA. Podieľa sa na rôznych popových a gospelových nahrávkach a projektoch.

Zdroj: TS

REKLAMA

tuli-350x350

Populárne články