Connect with us

Aktuality

Elektrárňa nominovaná na CE.ZA.ARa

Published

on

Reklama

Slovenská komora architektov zverejnila nominácie súťažného ocenenia CE·ZA·AR 2014, ktoré spomedzi historicky rekordného počtu prihlásených diel vybrala medzinárodná odborná porota koncom júna. Víťazi ceny v jednotlivých kategóriách budú vyhlásení 9. októbra 2014. Šancu uspieť má aj zrekonštruovaná Elektrárňa Piešťany.

d-mp-05-21-14-109333-nggid0553149-ngg0dyn-0x0x100-00f0w010c010r110f110r010t010[1]
Ocenenie CE·ZA·AR sa udeľuje vybraným architektonickým dielam spomedzi prihlásených uchádzačov v šiestich rozdielnych typologických kategóriách (Rodinné domy, Bytové domy, Občianske a priemyselné budovy, Rekonštrukcia a obnova budov, Interiér, Exteriér) na základe hodnotenia medzinárodnej odbornej poroty.
V kategórii rekonštrukcia a obnova budov je nominovaná taktiež rekonštrukcia Elektrárne Piešťany. Práve túto kategóriu považuje za významnú predseda poroty Osamu Okamura z Českej republiky: „Ako silnú vnímam tému rekonštrukcií. A to nielen stavieb z dávnej histórie, ale i stavieb z dôb nedávno minulých. Práve takéto stavby nám ponúkajú stále žiadanejšiu možnosť vrátiť sa do unikátnych lokalít v samotných centrách našich miest a obcí a prepojiť súčasné požiadavky na moderný život s našimi kultúrnymi a spoločenskými koreňmi. Povedal by som, že útek z mesta je minulosťou. Dnes sa usilujeme predovšetkým o šikovný návrat.“

Reklama

Nominácie kategória rekonštrukcia a obnova budov

Elektrárňa Piešťany
Piešťany
autori: Vladimír Hain, Michal Ganobjak, Martin Paško, Zuzana Zacharová
foto: Vladimír Hain, Michal Ganobjak, Martin Paško, Zuzana Zacharová

Reklama

Rekreačný dom v Partizánskej Ľupči

Partizánska Ľupča

autor: Martin Kusý ml.

foto: Andrej Šutek, Sergej Michalič, Matej Michalko, Lukáš Kordík, Martin Kusý ml.

 

Rekonštrukcia a prístavba rodinného domu
Bratislava
autori: Matúš Vallo, Oliver Sadovský, Branislav Husárik, Peter Janeček
foto: Tomáš Manina

Zdroj: TS/red

Populárne články