Connect with us

Kultúra

Dom umenia ponúka tento týždeň koncert i jedinečnú výstavu

Published

on

Reklama

Dom umenia ponúkne v úvode novembra hneď dve zaujímavé podujatia, už vo štvrtok o 19.00 hodine je v Malej sále na programe koncert speváckej dvojice Marcel Palonder a Kristína Greppelová. Vystúpenie je súčasťou šnúry MUŽ A ŽENA TOUR 2017, ktorá sa koná pri príležitosti vydania nového albumu s názvom Posledné tango. V piatok 10. novembra je na pláne slávnostná vernisáž výstavy „PARTY 21“, pokochať sa na nej budete môcť krásami slovenského folklóru a zaujímavými súčasťami sviatočnej a obradovej úpravy hlavy dospelých dievčat.

Reklama

Štvrtok 9.11.2017 
MUŽ A ŽENA TOUR 2017
o 19.00 hodine v Malej sále Domu umenia

Účinkujú:
Marcel Palonder, Kristína Greppelová – spev

Reklama

Ondrej Krajňák – klavír (SK) Josef Fečo – konrabas / basová gitara (CZ) Alex Cech – bicie (AT)
Marcel Palonder patrí vďaka svojmu nezameniteľnému zamatovému hlasu k stáliciam na slovenskej hudobnej scény už takmer tri desaťročia. Hoci sa nikdy neusiloval o prvoplánový komerčný úspech, domácich fanúšikov si získal nadčasovým hitom „Láska“ (ktorý sa v originálnej podobe i rôznych cover verziách šíri éterom už 25 rokov) a zahraničnému publiku sa predstavil ako úspešný reprezentant Slovenska na súťaži Eurovízia a následne i na mnohých významných medzinárodných festivaloch a podujatiach. V týchto dňoch sa na domácej scéne pripomína novým albumom POSLEDNÉ TANGO, ktoré iste poteší jeho priaznivcov a zároveň má potenciál osloviť aj nové generácie a skupiny poslucháčov.

Na albume spoluúčinkuje aj herečka Kristína Greppelová. Tá na albume spieva až v piatich skladbách – v titulnej skladbe Posledné tango, ďalej v pesničkách Nachytaní, Ako blesk, Stačí tvoj pohľad a Skazení. Kristínu mnohí poznajú zo seriálov Panelák, Pod povrchom, Dovidenia, stará mama či Tajné životy. Do roku 2012 bola osem sezón v angažmáne Divadla Andreja Bagara v Nitre. V súčasnosti pôsobí v Divadle Aréna v Bratislave.

Vstupné: 12 € / predaj vstupeniek v pokladni Domu umenia a cez www.ticketportal.sk
Náš program nájdete aj na www.navstevnik.sk kde je možné si ON-LINE rezervovať lístky.

Piatok 10.11.2017
Slávnostná vernisáž výstavy „PARTY 21“
o 18.00 hodine vo výstavných priestoroch Domu umenia Piešťany

Parta – v minulosti sa nosila ako ozdobná čelenka, ktorá bola znakom dospelého slobodného dievčaťa. Základ party tvoril pás lepenky stočený do kruhu, ktorý bol obšitý textilom, najčastejšie zamatom, ten bol doplnený našitými korálkami, bortňami, či kovovými čipkami. Súčasťou party boli viaceré stuhy rôznych dĺžok, ktoré viseli okolo tváre alebo dolu chrbtom. V 19. storočí bola parta súčasťou sviatočnej alebo obradovej úpravy hlavy dospelých dievčat.

Umelecký súbor Lúčnica – Dom umenia Piešťany uvádzajú výstavu „ Party v 21.storočí “ venovanú pamiatke profesora Štefana Nosáľa. Trojročný projekt dvojice mladých a talentovaných slovenských fotografov tvoriacich pod značkou LSZ Photography, umeleckej maliarky Sarah I. Avni a etnologičky Kataríny Chabrečekovej sa po úspešných prezentáciách v New Yorku a Ottawe opäť vracia na Slovensko. Počas troch mesiacov si ho budete môcť pozrieť od 2. novembra aj v Piešťanoch. Táto kolekcia obsahuje 33 pútavých obrazov, na ktorých majú možnosť diváci vidieť už takmer zaniknuté party a vence z celého Slovenska podané v modernom umeleckom prevedení – v kombinácii fotografie, maľby na tvári a umeleckej maľby. Súčasťou slávnostnej vernisáže bude aj krst nového CD s rovnomenným názvom „ Party v 21.storočí “, na ktorom nájdete výber najkrajších slovenských ľudových piesní s ľúbostnou a svadobnou tematikou prearanžovaných do moderných hudobných žánrov.

Ďalšie dôležité INFORMÁCIE:

Výstava potrvá od 2.11.2017 do 31.1. 2018

OTVÁRACIE HODINY – Výstavné priestory Domu umenia Piešťany:

Utorok – Piatok 14 – 17 h

Sobota a Nedeľa 14 – 18 h

pondelky a sviatky zatvorené

19.12.2017 – 8.1.2018 zatvorené

DNI S AUTORMI:

11. 11. 2017/ 09. 12. 2017 / 20. 01. 2018

-inf-

Populárne články