Connect with us

Kultúra

Dom umenia je napchatý súčasným umením

Published

on

Reklama

Vyše deväťdesiat študentov a absolventov výtvarných škôl z celého sveta zaplnilo priestory Domu umenia svojimi dielami od vrchu až po spodok. Prázdne nezostali vstupy na toalety a počas vernisáže ani pódium. Predstavilo sa tam výtvarné umenie v podobe módy. Odštartovala Young Art Show.

[singlepic id=20812 w=320 h=240 float=right]Podľa autora a kurátora výstavy Martina Ševčoviča, sa mnohí výtvarníci báli, kam sa toľko diel zmestí. Napriek tomu, že Dom umenia má iba minimum výstavných priestorov, organizátorom sa podarilo splniť ich hlavný cieľ – poskytnúť priestor pre komunikáciu a prezentáciu mladých autorov. „Našou veľkou snahou je získať si mladé publikum, oboznámiť ho so súčasným výtvarným dianím a myslením. Vzbudiť väčší záujem o dianie na slovenskej, ale aj zahraničnej výtvarnej scéne,“ povedal Martin Ševčovič.

Reklama

Na vernisáži sa však stretli všetky generácie a potleskom ocenili vystavujúcich, ktorí sa na pódium skoro ani nevošli. Predtým tam prebehla módna prehliadka, pole dancing a vystúpenie rapera Vladisa.

Výstava Young Art Show 4 potrvá v Dome umenia do 30. októbra.

Reklama

[nggallery id=1144]

Text a foto: mp

Populárne články