Connect with us

Kultúra

Dom umenia v januári ponúkne divadlo, filmy i operu

Published

on

Reklama

Dom umenia prinesie do Piešťan i v mesiaci január mimoriadne bohatý program, chýbať v ňom nebudú premiéry slovenských i zahraničných filmov, priamy prenos opery Romeo a Júlia priamo z New Yorku. Divadelná hra o vzťahoch Klamstvo zase sľubuje herecký koncert Emílie Vášáryovej, Milana Kňažka, Gabriely Škrabákovej a Petra Šimuna. Ak máte radi Lúčnicu, určite sa vyberte na večer venovaný životnému jubileu profesora Štefana Nosáľa, umeleckého vedúceho, choreografa, scenáristu, dramaturga, režiséra a pedagóga, vstup na podujatie je navyše voľný. 

Utorok 17.1. o 18.00 h – FILM
Všetko alebo nič
všetko
Prvý film podľa bestselleru Evity Urbaníkovej
Príbeh o vzťahoch, ktoré nás valcujú, o ženskom priateľstve, ktoré nás chráni, o mužoch, na ktorých sa nezabúda… aj keď vlastne toho nie sú hodní. Príbeh tak skutočný, že v ňom objavíte samých seba…

Reklama

Réžia: Marta Ferencová
Hrajú: Táňa Pauhofová, Klára Issová, Ľuboš Kostelný, Michał Żebrowski, Paweł Deląg, Ondřej Sokol, Petra Hřebíčková, Zuzana Kronerová a ďalší.
Romantická komédia SR/ČR 2017, 105 min., MP-15
Vstupné: 4,-€

 

Reklama

Štvrtok 19.1. o 18.00 h – FILM
Richard Müller: Nespoznaný

Už 25 rokov patrí Richard Müller k najvýraznejším osobnostiam hudobnej brandže na Slovensku. Zažil dramatický vzostup i pád, po ktorom vyhlásil, že s hudbou nadobro končí. Opätovne sa však vrátil na scénu.

NESPOZNANÝ je nový dokumentárny film režiséra Mira Rema, vďaka ktorému sa mu splnil dlhoročný sen vytvoriť film o Richardovi Müllerovi. Nakrúcal ho tri roky a pokúsil sa vyskladať mnohovrstevný portrét svojho obľúbeného speváka, ktorého songy ovplyvnili celé generácie Slovákov a Čechov.

Dokumentárny film SR / ČR 2016, slovenská verzia, 90 min., MP-12
Vstupné: 3,-€

Piatok 20.1. o 18.00 h
Večer venovaný životnému jubileu Prof. Štefana Nosáľa, umeleckého vedúceho, choreografa, scenáristu, dramaturga, režiséra a pedagóga Umeleckého súboru Lúčnica.
vstup voľný

Sobota 21.1. o 18.55 h
Priamy prenos z Metropolitnej opery New York
Charles Francois Gounod RÓMEO A JÚLIABANNER ROMEO

Dirigent: Gianandrea Noseda
Réžia: Bartlett Sher
Účinkujú: Diana Damrau (Juliette), Vittorio Grigolo (Roméo), Elliot Madore (Mercutio), Mikhail Petrenko (Laurent) a ďalší.
Vstupné: 12 – 6 €

Pondelok 23.1. o 18.00 h – FILM
Veľký čínsky múr

múrVeľký čínsky múr je historicky najväčší film, ktorý sa natáčal na území najľudnatejšej krajiny na svete. Jeho producenti aj preto nechceli nič ponechať náhode a dali dokopy výnimočnú zostavu, v ktorej figuruje hneď 25 držiteľov Oscarov. Veľkoleposť filmu tiež zaručuje jeho režisér Čang Yimou, ktorý okrem fantastických filmov Hrdina a Klan lietajúcich dýk režíroval aj slávnostné otvorenie olympijských hier v Pekingu. Podľa neho však najväčšia výzva ležala na samom začiatku, teda v scenári. „Písali ho Američania a ja som do neho dodával čínsky uhol pohľadu. Museli sme ho vybalancovať tak, aby sa páčil ako Európanom a Američanom, tak aj Číňanom. To bola jednoznačne najnáročnejšia práca,“ hovorí legenda svetového filmu.

Historický veľkofilm Čína/USA 2016, 94 min., MP-12
Vstupné: 4,-€

Streda 25.1. o 20.00 h
Štúdio 8
Florian Zeller KLAMSTVOKlamstvo

Manželia Alica a Michel čakajú na večeru svojich dlhoročných známych, manželov Laurence a Pierra. Alica je však nesvoja, pretože krátko pred tým zazrela v meste Pierra, ako sa bozkával s cudzou ženou, čo ju stavia do morálnej dilemy: urobí svojej priateľke väčšiu službu ak jej to povie, alebo práve naopak, ak jej to zamlčí? Michel sa snaží zľahčiť jej dilemu, pritom sa stavia na stranu nevinného klamstva. Laurence a Pierre po večeri odchádzajú, dilema však ostáva a Alica jej má plnú hlavu. Dotlačí Michela k priznaniu ohľadom ich vlastného vzťahu. Podarí sa im nakoniec ohraničiť kde začína lož a kde končí pravda? (Stará téma, ktorá bola, je, a bude vždy aktuálna – pravda a lož. Medzi tým je mnoho možností.) Veríme, že diváci si vyberú tie lepšie. Že lož nebude taká milosrdná, a že pravda nemusí byť taká bezohľadná. Dôležité je, aby sme sa vedeli aj na vážnych situáciách vždy zasmiať. V tejto komédii nám o to rozhodne pôjde.

Réžia: Eduard Kudláč
Účinkujú: Emília Vášáryová, Milan Kňažko, Gabriela Škrabáková a Peter Šimun
Vstupné: 18,- a 19,-€

Štvrtok 26.1. o 18.00 h – Slovenská premiéra filmu !
Spojenci

spojenciPíše sa rok 1942 a Max Vatan (Brad Pitt) zoskakuje padákom do dún marockej púšte s cieľom zabiť v Casablanke nemeckého veľvyslanca. V meste sa stretáva s Francúzkou Marianne (Marion Cotillard), ktorá má hrať rolu jeho manželky a pomôcť mu so splnením jeho misie. Predstieranie manželskej intimity a zamilovanosti postupne prerastie v skutočnú vášeň, a preto po ukončení operácie párik spoločne odíde do Londýna, kde sa napriek vojne zoberie. Ich rodinné šťastie trvá len do chvíle, kedy sa Max dozvie, že aj toto môže byť len dômyselná hra, ktorá by vo finále mohla výrazne ovplyvniť výsledok Druhej svetovej vojny. V tú chvíľu začína jeho zúfalý hon za pravdou a za nádejou, že to, čo o jeho žene tvrdia jeho nadriadení, nie je pravda.

Réžia: Robert Zemeckis
Hrajú: Brad Pitt, Marion Cotillard, Lizzy Caplan, Matthew Goode, Raffey Cassidy a ďalší.
Vojnový/romantický/dráma USA 2016, 124 min., MP-12
Vstupné: 4,-€

Utorok 31.1. o 18.00 h – FILM
Miluji tě modřemodre

Film rozpráva príbeh mladého maliara a kunsthistorika Karla Bárty, ktorý v deň, keď príde o prácu v Národnej galérii, stretne náhodou a za kurióznych okolností dievčinu Terezu, krásnu, živelnú a veľmi svojráznu.. Obaja sa do sebe zamilujú a prežívajú nádherné dobrodružstvo zbližovania, stretávania, spoznávania, až zistia, že jeden bez druhého nemôžu existovať.

Jedným slovom Miluji tě modře je príbeh, ktorý pobaví, rozosmeje, ale i dojme, príbeh, ktorý musíte prežiť celým svojim srdcom!

Réžia: Miloslav Šmídmajer
Hrajú: Václav Jílek, Denisa Nesvačilová, Vladimír Kratina, Táňa Medvecká, Marek Vašut a iní…
Romantická komédia ČR 2017, 90 min., MP-12
Vstupné: 4,-€

PRIPRAVUJEME:

8.2. 2017 o 19.00 h
Radošinské naivné divadlo
Stanislav Štepka: TO NEMÁ CHYBU

25.2. 2017 o 18.55 h
Priamy prenos z Metropolitnej opery New York
Antonín Dvořák RUSALKA (rozprávková opera )

VÝSTAVY:

1.12. 2016 – 22. 1. 2017
Galéria – Výstava výtvarných diel JANKO LEHOTSKÝ – Moje druhé ja
Výstavná sieň – Výstava fotografií KAROL KÁLLAY – Franz Kafka a Praha

26.1. 2017 – 26.2.2017 – výstavné priestory
ZIMNÝ SEMESTER
Výstava prác žiakov výtvarného odboru Základnej umeleckej školy Piešťany
Vernisáž: 26.1. o 16.30 h
STÁLA EXPOZÍCIA – foyer II. poschodie
Akademický maliar Jozef Bubák SYMFÓNIA O ČLOVEKU – maľba
STÁLA EXPOZÍCIA – v prízemí GALÉRIA Alojz Majerník
Otváracie hodiny počas sviatkov!
Pokladňa DOMU UMENIA:
ZATVORENÁ od 20.12.2016 do 6.1.2017 a od 8.1.2017 do 15.1.2017
OTVORENÁ 7.1. 2017 od 18.00 do 19.00 h ( 7.1. o 18.55 h OPERA „NABUCCO“ )

Vstupenky si môžete zakúpiť cez www.ticketportal.sk NONSTOP.

VÝSTAVNÉ PRIESTORY:
ZATVORENÉ od 20.12.2016 do 6.1.2017
OTVORENÉ od 7.1.2017 podľa otváracích hodín
utorok – piatok: 14.oo – 17.oo h, sobota – nedeľa: 14.oo – 18.oo h, pondelok – zatvorené

Populárne články