Connect with us

Kultúra

Dom umenia chystá koncert Hany Zagorovej

Published

on

Reklama

Hviezda česko-slovenskej hudobnej scény poteší 30. apríla v Dome umenia svojich priaznivcov galakoncertom, počas ktorého odznejú jej najväčšie hity. Hosťom bude Petr Rezek a sprevádza skupina Jiřího Dvořáka.

[singlepic id=24657 w=320 h=240 float=right]Pre Hanu Zagorovú bolo rozhodujúce stretnutie s gitaristom Karlom Vágnerom, ktorý jej koncom roka 1972 zostavil vlastnú hudobnú skupinu a sám ju viedol. Zároveň bol autorom mnohých jej piesní, aranžérom, producentom, manažérom a autorom najznámejšej prezývky Hany Zagorovej – Písnička.

Reklama

Spolu s ním dosiahla tiež najväčšie profesionálne úspechy, ktoré jej priniesli zlatých slávikov (1977 – 1985) i účasť na mnohých zahraničných festivaloch.Hoci sú piesne Hany Zagorovej hudobne a žánrovo veľmi pestré, najtypickejší pre ňu zostáva tzv. beatový šansón. Práve v ňom dokázala najlepšie zužitkovať svoje herecké školenie, cit pre obsah a jedinečnú atmosféru každej piesne (Tanečnice, Maluj zas obrázky, Usnul nám, spí, Kdyby se vrátil čas). K niektorým si navyše písala texty sama.

K častejšiemu koncertovaniu sa vrátila po roku 2005. O rok neskôr vyšiel Hane Zagorovej retrospektívny štvralbum S úctou a kniha vlastných básní a piesňových textov Milostná.

Reklama

-inf-

Populárne články