Connect with us

Kultúra

Dobrovoľní hasiči dokázali, že ležať sa dá aj vertikálne

Published

on

Reklama

Piešťanský Dom umenia v sobotu 28. marca naplnili vďaka dedinskej groteske “Horí ohník, horí“ vlny smiechu. Obnovená premiéra predstavenia o skupine neschopných hasičov a ich nahnevaných žien malo spád, bolo plné slovného aj vizuálneho humoru a nechýbala ani posteľová scéna. Divadelníci zo súboru Dino z Hornej stredy ju však nepojali horizontálne, ale netradične – vertikálne. Diváci ale ocenili napríklad aj cyklistické výkony hasičských manželiek…

IMG_0835_resize

Reklama

IMG_0873_resize

Komédia “Horí ohník, horí“ pochádza od Františka Reháka. Hlavná dejová línia sa odohráva v obyčajnej dedinke, ktorá by sa mohla nachádzať kdekoľvek na Slovensku. Dobrovoľný hasičský zbor aktívne bojuje s ohňom, avšak len na teoretickej úrovni a hasí najmä svoj veľký smäd. Na svoj úspešný zásah, pri ktorom by vynikli, jeho členovia zatiaľ len márne čakajú. Kvôli svojej vášni im uniká, že ich vzťahy s manželkami sú naštrbené a tak je partnerský požiar omnoho reálnejšou hrozbou. Na to ako všetko dopadne a či hasiči zvládnu vyriešiť napäté situácie si divák musí počkať až do veľkého finále.

Reklama

IMG_0816_resize

REKLAMA

kia-042015-500

V hlavnej úlohe náčelníka Fera sa predstavil Michal Nikodem, jeho partnerku Betynu stvárnila Zuzana Slámová. Ďalšími hercami boli Jozef Kuzma, Pavol Ďuricha, Martin Škoda, Anežka Dominová, Radka Dengová, Dana Jurčová, Iveta Penthorová, Margita Huťková, Miroslav Kojda a Jozef Šiška. Celý súbor zožal na záver za svoj výkon obrovský potlesk a standing ovation.  Pre veľký záujem je už známy aj termín reprízy, tá bude 16. mája o 19.00 h opäť na doskách Domu umenia.

-lt-

Populárne články