Connect with us

Kultúra

Do Pohody zostáva už len 50 dní

Published

on

Reklama

Po vlaňajšom úspechu pätnásteho ročníka zabehnutého festivalu organizátori pripravili aj jesennú verziu, pre tých čo bez Pohody nevydržia ani rok. Čas však beží a fanúšikovia letného festivalu, ktorí netrpezlivo strihajú meter sa dnes dostali na číslo 50. Brány trenčianskeho letiska sa pre nich otvoria výnimočne už o 14.00 h vo štvrtok 5. júla.

[singlepic id=25067 w=320 h=240 float=right]Napriek tomu, že všetky mená sú už zverejnené, organizátori sa ešte chystajú potešiť publikum vylepšeniami, ktoré každoročne posúvajú ďalej kvalitu podujatia. Prvou z nich je lepšie umiestnený druhý open air stage. Posunú ho viac na trávnik, až o 30 metrov. Doteraz bol blízko runway, po ktorej sa z a do stanového mestečka neustále presúvali davy návštevníkov. Posunutím pódia „z hlavnej cesty“ sa tento priestor uvoľní. A v prípade dažďa sa nemusia tancujúci báť ani blata pred pódiom. Plochu totiž pokryjú umelou podlahou.

Reklama

[vimeo width=“522″ height=“316″]http://vimeo.com/42260731[/vimeo]

Milovníci iných umeleckých žánrov než hudby si prídu na svoje aj tento rok. Všetok sprievodný program zatiaľ nie je známy, ale časť divadelnej ponuky je už vonku. Spomínať sa bude najmä na českého dramatika a československého prezidenta Václava Havla. Okrem štvrtkového koncertu Lou Reeda a The Plastic People of the Universe predvedie Divadlo na tahu jeho dve jednoaktovky Audience a Protest. V oboch sa pod režijným vedením Andreja Kroba predstavia Radek Bár a Karel Beseda. Protest mohli vidieť už návštevníci Koncertu pre všímavých, ktorý Agentúra Pohoda organizovala pri príležitosti Nežnej revolúcie.

Reklama

Festivalovú premiéru zažije na divadelných doskách aj Muflón Ancijáš, ktorého autorom je Braňo Jobus. Dve jeho knihy, ktorých hrdinom je dobrosrdečný muflón kamionista na Pohode krstili. Teraz sa tu predstaví ich divadelné spracovanie v podaní Slovenského komorného divadla z Martina. V hlavnej úlohe Dano Heriban.

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články