Connect with us

Kultúra

Do Piešťan na budúci rok zavíta rocková legenda Glenn Hughes

Published

on

Reklama

Piešťanský Dom umenia zažije na budúci rok vystúpenie amerického rockera Glenna Hughesa, ktorý odohrá koncert v rámci šnúry „The Voice of Rock“. Začiatkom novembra vydal nový album „Resonate“, ktorý produkoval spoločne s dánskym producentom a gitaristom Sorenom Andersenom v Kodani. Na Slovensko príde predstaviť nielen nové skladby, ale aj prierez sólovou tvorbou a tiež éru pôsobenia v Deep Purple. Hudobník k nám zavíta 14. februára a spolu s ním sa na pódiu predstaví kapela Stone Broken.

Reklama

Preslávilo ho účinkovanie v Deep Purple (albumi Burn, Stormbringer, Come Taste the band), po ktorom nasledoval strmý pád do drogovo alkoholového pekla. Glenn to na rozdiel od mnoho iných zvládol a jeho sólová kariéra je pozoruhodnou plavbou na vlnách hard rocku, soulu a funky a ich vzájomnou kombináciou. Glenn Hughes mimo množstvo hosťovaní pre rôznych slávnych kolegov, nahrával s Tonym Iommim a z tohto veľmi vydareného spojenia vzniklo niekoľko albumov, jeden pod hlavičkou Black Sabbath.
15267659_1190028674368044_9066063460876427236_n

V posledných rokoch sa na nahrávaní Glennových sólových albumoch podieľa aj jeho rodinný priateľ, bubeník Red Hot Chilli Peppers – Chad Smith. Paralelne Glenn Hughes účinkuje v superskupine Black Country Communion po boku bluesovej hviezdy, gitaristu Joe Bonamassu, klávesáka Dereka Sheriniana a bubeníka Jasona Bonhama.

Reklama

-lt/Zdroj a grafika: Dom umenia-

Populárne články