Connect with us

Kultúra

Dizajnér Michal Staško predstaví návrhy sedacích vakov

Published

on

Reklama

Výstava novej kolekcie sedacích vakov, ktoré navrhol Michal Staško z Piešťan, sa začína v Mestskej knižnici mesta Piešťany 19. októbra.

[singlepic id=36182 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

„Sedací vak je fenomén dnešnej doby – neforemný, výstredný až gýčový, farebný a zvláštne pohodlný a obľúbený hlavne medzi mladými ľuďmi a deťmi. Jedného dňa sa takýto vak objavil aj u mňa v obývačke. Výrobok veľkej zahraničnej firmy. Po bližšom zoznámení sa, ako toto čudo na sedenie funguje, som zistil, že aj na Slovensku existuje firma Tuli, ktorá sa venuje výrobe obdobných objektov na sedenie,“ povedal dizajnér.

Reklama

Dodal, že jeho záujem sa neskôr sústredil na výplň vaku a posun konceptu z obyčajného vaku na vtipný dizajnový kus. Z viacerých návrhov vzišlo päť výrobkov, ktoré si môžu návštevníci výstavy v knižnici pozrieť a vyskúšať. Okrem vakov pre deti sa medzi nimi nájdu aj výrobky určené mladým ľuďom a tiež domácim miláčikom.

Pre autora bolo obdobie tvorby nových sedacích vakov dobrou sezónou aj z dôvodu narodenia dcéry, ktorej je celá kolekcia venovaná, preto svoju výstavu nazval Good Season. Vaky budú vystavené v knižnici do 19. novembra.

(mp) foto: Katarina Bell

Populárne články