Connect with us

Kultúra

Cigánski diabli plánujú zahrať Šeherezáde a Onurovi

Published

on

Reklama

Vo štvrtok 17. februára v piešťanskom Dome umenia koncertovali Cigánski diabli a Robo Grigorov. Netradičné spojenie cigánskej klasiky a rockovej hudby Roba Grigorova vraj vzniklo spontánne, pri rozmýšľaní Cigánskych diablov akého hosťa pozvať. Dokazom toho, že spolupráca sa osvedčila je informácia, že spoločné plánujú aj ďalšie projekty.

[singlepic id=10088 w=320 h=240 float=left]Umelecký vedúci súboru, Ernest Šarközi je po nedávnych zdravotných komplikáciach so stredným uchom, ktoré mu spôsobovali problémy s rovnováhou ,vraj už v poriadku a môže sa naplno sústrediť na koncertovanie. V tomto roku majú Cigánski diabli naplánované veľké koncertné turné po Nemecku (odohrajú minimálne 15 koncertov) a Českej republike, ale aj koncerty v Rusku, Estónsku, Švajčiarsku, vo Francúzsku, v Turecku a v Číne.

Reklama

Na koncert v Turecku, ktorý bude 7. mája v Istambule sú pozvaní aj Bergüzar Korel a Halit Ergenc, teda Šeherezáda a Onur z telenovely, ktorá je momentálne na Slovensku hitom. Silvia Šarköziová vraj seriál tiež sleduje a bude rada, keď sa stretne s jeho predstaviteľmi.

[singlepic id=10089 w=320 h=240 float=right]Robo Grigorov, po koncerte prezradil, že aktuálne má v úmysle dokončiť rozrobené CDčko. I keď na ňom pracuje už takmer tri roky, s úsmevom povedal, že si dal záväzok, že najneskôr do dvoch rokov bude hotové.

Reklama

Diváci v sále boli koncertom nadšení a účinkujúci si pochvaľovali publikum i vzájomnú spoluprácu. Predovšetkým Ernest Šarközi vyzdvihol ,aké netradičné aranžmá dokáže Robo Grigorov pripraviť. Posúdiť môžete sami v nasledujúcich úryvkoch z koncertu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YUx1s9PY6vg[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SAIB2OVVkpw[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ubboXgNfdHQ[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xV_aCr8QXcU[/youtube]

Autor: ht Foto: Tomáš Hudcovič – hugophoto agency

Populárne články