Connect with us

Kultúra

Chyť sa roboty, tvor hodnoty

Published

on

Reklama

Toto heslo sa objavilo spolu so streetartovým dielom na múriku pri amfiteátri v mestskom parku.

[singlepic id=32639 w=320 h=240 float=right]Jeho autorom je Peter Trmoš z Martina. Skúsený streetart umelec a dizajnér ho vytvoril 16. júna, v rámci podujatia, ktoré v centre mesta zorganizovali aktivisti z občianskeho združenia Projekt Piešťany.

Reklama

„Našim cieľom bolo zistiť reakcie ľudí na pouličné umenie. Chceme vedieť, či by takéto niečo privítali aj v budúcnosti, najmä na miestach, ktoré už horšie ani nemôžu vyzerať,“ povedal Peter Sedláčik z n. o. Projekt Piešťany. Peter Trmoš mal podľa jeho slov pri tvorbe voľnú ruku, témou bolo umenie v rozprávke, rozprávka v umení.

REKLAMA

Reklama

Inštitút jazykov a vzdelávania Piešťany

„Nápis Chyť sa roboty je slovná hračka nášho združenia, Petrovi sa páčila natoľko, že ju zakomponoval do maľby a doplnil svojim: tvor hodnoty. Spolu to dáva aktivizujúci slogan, ktorý asi už ani lepší nemôže byť,“ povedal jeden z organizátorov podujatia, ktoré 16. júna vyvrcholilo koncertom na cípe Lida.

V obraze je hneď niekoľko symbolov: „Meč, ktorým tvor nemôže preseknúť silné heslo na stuhe, jeho veľké telo a malé ruky, mesto Piešťany ako klenot a ďalšie. Myslím si, že odkaz smerom k ľudom je jasný,“ uzavrel Peter Sedláčik z Projektu Piešťany. Nezisková organizácia už teraz pripravuje podobné podujatie, ale s viacerými účastníkmi.

Pozrite si krátke video, v ktorom uvidíte ako dielo vznikalo:

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=aDa4Ao-YH-U[/youtube]

Text a foto: M. Palkovič Video: Projekt Piešťany

Populárne články