Connect with us

Kultúra

Chcete sa aj Vy zapojiť do Noci kostolov 2012?

Published

on

Reklama

O tri mesiace sa opäť kostoly otvoria pre verejnosť. Tohtoročná Noc kostolov sa bude konať 1. júna 2012 od 18.00 do 24.00 h. Jej mottom je parafrázovaný verš z Prvého listu Solúnčanom: „Všetci sme deti svetla. Nám nevládne Noc, ani temnota“. Do druhého ročníka sa zapojili mnohé diecézy Rímskokatolíckej i Gréckokatolíckej cirkvi, rehole i protestantské cirkvi združené v Ekumenickej rade cirkví. Aktuálne prebieha prihlasovanie kostolov, ktorých sa do konca februára zapojilo 56.

[singlepic id=13997 w=320 h=240 float=right]Do 15. marca je potrebné sa prihlásiť aj s pripraveným programom. Všetky kostoly a modlitebne na území Slovenska z cirkví, ktoré sú členmi Ekumenickej rady cirkvi SR pozývame k zapojeniu sa do Noci kostolov 2012, ktorá je príležitosťou pozvať čo najširšiu verejnosť do kostolov a vo večernej a nočnej atmosfére ponúknuť možnosť stretnúť sa s kresťanstvom prostredníctvom hudby, umenia, zážitku.

Reklama

K prihláseniu kostola do Noci kostolov, ktorá sa bude konať 1. 6. 2012 je potrebné:

1. rešpektovať CIELE a TÉZY (Viac informácií nájdete tu.)

Reklama

2. vytvoriť a realizovať vlastný program (V archíve Noci kostolov z roku 2011 si pre inšpiráciu môžete prečítať, aký program ponúkli farnosti minulý rok.)

3. aby duchovný správca nahlásil najbližšiemu koordinátorovi: názov kostola (obec, okres), kontakt na editora programu (meno a email, editor sa stará o editáciu programu a informácií o kostole na www.nockostolov.sk).

Kontakty na diecéznych koordinátorov nájdete tu.

Text: ts

Populárne články