Connect with us

Kultúra

Česká legenda Xindl X mieri do Piešťan

Published

on

Reklama

Po vypredaných koncertoch v Prahe a v Batislave mieri jeden z najpopulárnejších českých pesničkárov aj do Piešťan. Xindl X a jeho hity Anděl, Dysgrafik, Láska v housce, Štědrý večer nastal, Barbína či V blbým věku patria už niekoľko rokov k najhranejším  pesničkám v českých rádiách.

V piešťanskom Kursalone odohrá akustický koncert v stredu 27. novembra o 20,00 h spolu s gitaristom Lukášom Bundilom v rámci slovenského turné k svojmu tohtoročnému CD Čecháček Made. Ako predkapela by mala zahrať Mirka Miškechová. Lístky stoja 5 eur v predpredaji a 8 eur pred koncertom. Môžete si ich kúpiť denne od 10,00 do 21,00 h v Kursalone na bare.

Reklama

Xindl X (vlastným menom Ondřej Ládek, nar. 16.8. 1979) je český pesničkár a scenárista. Upozornil na seba v roku 2007 víťazstvom v súťaži Česko hledá písničku, ďalej  výhrou v pesničkárskej kategórii na Záhradě 2008 a získáním autorskej Porty 2008. V tom istom roku natočil s producentom Jiřím Maškom debutové album Návod ke čtení manuálu, za ktoré získal zlatú platňu a 3 nominácie na cenu Českej hudobnej akadémie Anděl . Videoklip k skladbe Anděl z tohto albumu sa stal najsledovanějším českým videom na Youtube s viac než 7 miliónov videní. Len nedávno nahral aj satirické video na margo vystúpenia prezidenta Miloša Zemana v rádiu, v ktorom niekoľkokrát zaznel vulgárny výraz.  „Vypípněte toho staříka, a to radši úplně,“ spieva Xindl.

Xindl X

Reklama

(inf)

Populárne články