Connect with us

Kultúra

Camille Labas predstaví zážitky z cestovania Autostopom s tromi deťmi

Published

on

Reklama

Na autorskú prezentáciu netradičnej cestopisnej knihy Camille Labas „Autostopom s tromi deťmi“, spojenú s premietaním, pozýva Mestská knižnica mesta Piešťany a Piešťanské informačné centrum všetkých záujemcov v pondelok 11. apríla 2016 o 17.30 h do priestorov PIC-ka na Pribinovej ulici.

autostopom_s_tromi_detmi

Reklama

V cestopisnej knihe s autobiografickými črtami sa autorka ‒ Slovenka, žijúca 30 rokov v Rakúsku ‒ delí s nami o zážitky zo svojich dobrodružných ciest, ktoré sú popretkávané nielen zaujímavosťami z histórie i kultúr, ale aj úvahami o svete, identite, o deťoch, o výchove, o láske, o vzťahoch rodičov a detí, o ľudských hodnotách i o vlastnom neľahkom a často veľmi komplikovanom, no nesmierne zaujímavom živote ženy-matky. Kuriózne je, že autorka väčšinu ciest podnikla autostopom – sama i s tromi deťmi – od Atlantiku po Kaukaz, od Škandinávie po Gibraltár. Bolo to cestovanie na vlastnú päsť, naverímboha – bez máp a bez sprievodcov, bez akýchkoľvek zábezpiek a poistení, iba s jedným malým ruksakom. Nadobudlo však dimenzie prekračujúce bežné  spoznávanie cudzích krajín: adrenalín, kliesnenie si nevychodených chodníčkov, prekonávanie predsudkov, rozširovanie vlastných horizontov či spoznávanie samého seba.

Život Camille Labas sa viaže na štyri krajiny: Slovensko, Nemecko, Gruzínsko a Rakúsko. Píše po nemecky aj po slovensky básne, články, poviedky, romány, vedecké state. V roku 2010 jej vyšla kniha básní Miesto v tráve a v roku 2013 próza Sila statočného života ‒ Irenkina mladosť v Bardejove. Pripravuje knihu o málo známej histórii Gruzínska a Arménska od počiatkov až po príchod a dobytie Arabmi v 7. storočí. (Prevzaté zo stránky vydavateľa, krátené).

Reklama

-inf-, Zdroje: Piešťanské informačné centrum, www.postscriptum.sk

Populárne články