Connect with us

Kultúra

Čajkovského Luskáčika uvedie balet z Kyjeva už túto sobotu

Published

on

Reklama

Po roku na Slovensko opäť prichádza svetoznámy Kyjevský City Balet. V minulom roku sa predstavil v Piešťanoch spracovaním Labutieho jazera, teraz uvedie klasickú rozprávku Luskáčik, ktorú zhudobnil legendárny Piotr Iľjič Čajkovskij. 

Kyjevský City Balet je považovaný za teleso, v ktorom tancujú tí najlepší tanečníci na svete a Luskáčika v ich podaní si môžete vychutnať už túto sobotu 22. novembra v piešťanskom Dome umenia. Predstavenia budú dve – o 15,00 h a o 19,00 h a posledné lístky sú ešte v predaji. Vstupné stojí  16, 18, a 20 €.

Reklama

10469881_886956518005079_5343669033152182162_n

Jedno z významných divadiel Ukrajiny – Kyjevské mestské akademické divadlo  v roku 2012 oslávilo 30 ročné jubileum. Zakladajúcimi členmi v roku 1982 sa stali známi hudobníci – národní umelci Ukrajiny – hlavný dirigent Evgenij Duščenko, hlavný zbormajster Michail Krečko a riaditeľ Ivan Dorošenko. 1 februára 1985 divadlo otvorili operou ukrajinského hudobného klasika Mikoly Lysenka „Zima a Jar“.
Divadlu patrí opera, balet, symfonický orchester, spevácky zbor – spoločne viac ako 250 umelcov. Talentovaní, vysoko profesionálni hudobníci : sólisti – vokalisti, zboristi, inštrumentalisti, baletní umelci – absolventi konzervatórií, hudobných akadémii a choreografických učilíšť Kyjeva, Moskvy, St. Peterburgu, Permi, Ľvovu, Charkova a druhých miest. Mená hlavných sólistov divadla sú známe ďaleko za hranicami Ukrajiny.
Dnes divadlo vedie umelecký vedúci – svetoznámy baletný majster Radu Poklitaru a a riaditeľ – národný umelec Ukrajiny Valentín Kozačenko.  V baletnom repertoári majú napríklad „Labutie jazero“, „Luskáčik“ a „Spiaca krásavica“ P. Čajkovského, „Giselle“ A.Adana, „Don Quijot“ L. Minkusa, „Romeo a Julia“, „Popoluška“ C. Prokofjeva a ďalšie.
(inf)

Reklama

 

REKLAMA

Laser_banner

Populárne články