Connect with us

Kultúra

Bronzová medaila pre Michaela Gaboviča z ME v karate

Published

on

Reklama

V nemeckom meste Heilbronn sa od 4 do 7. Septembra 2014 konali Majstrovstvá Európy karate, ktorú usporiadala Európska Federeácia Goju Ryu. Z karate klubu Seigokan Piešťany sa na túto súťaž pripravovali Michael Gabovič, ako súťažiaci, a rozhodcovia Michal Babiar a Martin Podhradský. Na Majstrovstvá Európy šiel tím Seigokan s veľkým rešpektom bez akéhokoľvek očakávania vzhľadom na veľkosť a rokmi overenú kvalitu súťaže.

karate

Reklama

Zľava: Diiogo Biscaia (Portugalsko), Manuel Schwab (Nemecko), Michael Gabovič (Slovensko), Matteo Tamborlani (Česká republika); Prezidet EGKF: Humberto Nuno de Oliveira

Prvý deň vo štvrtok 4. septembra sa konali náročné, viacstupňové rozhodcovské skúšky, ktoré obaja tréneri úspešne zvládli a stali sa tak medzinárodnými rozhodcami karate.

Reklama

Ďalší významný úspech dosiahol Seigokan, keď Kongres EGKF prijal počas majstrovstiev Anglickú federáciu karate medzi svoje členské štáty, ktorej prezidentom sa pred nedávnom stal Patrik Višňovský, externý tréner Seigokan, žijúci vo Veľkej Británii.

Samotné majstrovstvá začali v piatok a pokračovali v sobotu a nedeľu eliminačnými zápasmi v kata i v kumite jednotlivcov a tímov. V sobotu reprezentoval v kategórii kata 14-15 ročných farby Slovenskej republiky a tímu Seigokan Michael Gabovič. I v tejto kategórii sa stretli veľmi kvalitní súťažiaci, medzi ktorými nechýbal ani úradujúci majster sveta a Európy.

Michael Gabovič sa po vynikajúco zvládnutých kata dostal nakoniec do zápasu o 3. miesto, ktoré na radosť rodičov i celého tímu Slovenska nakoniec vyhral. Domov si tak priviezol z Majstrovstiev Európy EGKF 2014 bronzovú medailu.

Celé majstrovstvá Európy sa niesli v priateľskom, športovom duchu, kde dokázali diváci vytvoriť úžasnú kolektívnu atmosféru a vyburcovali svojich reprezentantov až na vrchol ich výkonu. Boli plné fenomenálnych výkonov, sklamaní, ale i obrovskej radosti.

Som šťastný ako tréner klubu, že sa kúsok tej radosti ušlo aj nám. Ďakujem celému tímu za vzornú reprezentáciu Slovenska i karate klubu Seigokan, za skvelé výsledky našich členov a predstaviteľov klubu, za chuť a obetavosť venovať svoje úsilie a čas športu, akým je karate.

Prezident Seigokan Michal Babiar

REKLAMA

pnky_1-ab-contact-sept

Populárne články