Connect with us

Kultúra

Britské národné divadlo uvidíme v kine Fontána

Published

on

Reklama

Hru, ktorú Daily Mail označil za vrchol londýnskej divadelnej sezóny uvidíme zo záznamu v piešťanskom kine Fontána. Umožňuje to jeho nedávna digitalizácia. Royal National Theater premieta záznamy svojich divadelných prestavení po celom svete.

Oskarová herečka Helen Mirren sa opäť predstaví ako kráľovná Alžbeta II. Divadelná dramatizácia Petera Morgana s názvom Audiencia mapuje šesťdesiat rokov stretávania kráľovnej s ministerskými predsedami – od Churchilla po Camerona.

Reklama

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=sL9sjAgQCxw[/youtube]

Pozrite si trailer divadelnej hry Audiencia

Reklama

Ich rozhovory boli niekedy dôverné, inokedy išlo o výbušné politické debaty. Štátnici prichádzajú a odchádzajú, ale kráľovná zostáva a čaká, aby privítala nového premiéra. Hra opäť spojila Petera Morgana a Helen Mirren, ktorí vďaka nej pokračujú v úspešnej spolupráci započatej filmom The Queen, za ktorý dostala herečka Oskara.

Audiencia má všetky predpoklady stať sa vrcholom divadelnej sezóny 2013, napísal britký denník Daily Mail. Piešťanské publikum vďaka digitalizácii kina Fontána uvidí záznam úspešného predstavenia Kráľovského národného divadla vo štvrtok 5. septembra o 20.00 h. Predstavenie bude s titulkami.

(red)

Populárne články