Connect with us

Kultúra

Benito a Ľudmila prídu až z New Yorku a Stivín oslávi 70-tku

Published

on

Reklama

V Kursalone bude v nasledujúce dni naozaj živo! Už tento piatok 12.10. si v Art Jazz Gallery môžete
vypočuť špeciálnu hviezdu – virtuóza na piano Benita Gonzálesa (USA), spolu so saxofonistom Radovanom Tariškom, Tomášom Barošom na kontrabase a Dávidom Hodekom – bicie.

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=JiNPb3Pfpi8[/youtube]

Reklama

Klasickú bábkovú rozprávku pre deti O Zubejdě Solimánské uvedie Loutkařský soubor BOĎI Jaroměř vo veľkej sále Kursalonu v nedeľu 14.10. o 10,00 h.

Nová tvár slovenského džezu 2009 a finalistka Hlasu Česko-Slovensko s najvyzretejším prejavom a silným hlasom Zuzana Mikulcová zaspieva s kapelou SANYLAND v nedeľu 14.10. o 19,00 h.

Reklama

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=r4M3JJCrYRQ[/youtube]

Budúci týždeň pokračujú večery so živou muzikou – v pondelok tradičné jazzové improvizácie na Jam Session, komorné  Classic songs so Števom Adamcom na stredu a rockové Oldies vo štvrtok od 19,30 h.

Piatkový LIVE JAZZ sa tiež oplatí zažiť – 19.  októbra od ôsmej večer bude hrať Boris Čellár Trio v zložení: Boris Čellár – gitara, spev, Juraj Griglák – kontrabas, Gregor Ftičar (SLO) – piano. Gitarista Boris Čellár má na konte viacero domácich aj zahraničných ocenení, spolu s Luciou Lužinskou zrealizovali úspešný projekt Jazz ide do školy a pred časom založil internetovú stránku www.jazz.sk, ktorá sa veľmi rýchlo stala zdrojom informácií pre celú slovenskú jazzovú scénu. Na piešťanskom koncerte sa predstaví aj ako výborný spevák!

Pamätáte sa na starý Grill? V nedeľu podvečer sa Art Jazz Gallery zmení na trochu iné miesto…. Ak ste zvedaví ako to u nás bude vyzerať, príďte si zaspomínať na Hity rokov osemdesiatych… 21.10. od 19,00 h.

Lístky na koncert: 30 NEREZ a Katka Koščová v streda 24.10. o 20,00 h – prierez tvorbou z čias folkovej slávy Nerezu aj s pesničkami Zuzany Navarovej, môžete získať aj na portáli www.pnky.sk, kde bude pripravená súťaž o 4 vstupenky.

Deň na to (netradične namiesto piatku !!!) už vo štvrtok 25.10. o 20,00 h sa spolu s Luckou Lužinskou a kapelou Quintessence predstaví  zaujímavý hosť – krásna Slovenka, ktorá prerazila aj v New Yorku – Ľudmila Štefániková. Viac o nej sa dozviete napriklad aj tu.

Začiatkom novembra si nenechajte ujsť koncert Raphael Wressnig Tria v piatok 2.11. o 20,00 h – mladý hráč na netradičný nástroj – Hammond organ – Raphael Wressnig zo susedného Rakúska je totiž naozaj excelentný! Stáli návštevníci Art Jazz Gallery si ho určite budú pamätať z koncertu Petra Lipu a EU 4. Hoci s hudbou začal ako  samouk až v šestnástich rokoch, od roku 2001 nazbieral 5 domácich cien Concerto Poll za najlepší jazzovo/bluesový výkon, ďalej získal v roku 2007 Cenu nemeckých hudobných kritikov  a tiež Columbia Music Award za najlepší bluesový album roku 2009.  Spolu s ním sa predstaví na gitare Georg Jantscher (AT) a na bicie Lukáš Knofler (CZ).

Multifunkčný umelec Jiří Stivín na oslavu svojej 70-tky vyrazil na turné. Spolu s ním budú oslavovať aj diváci, pretože má pre nich pripravenú naozaj interaktívnu show! V Piešťanoch ho môžete zažiť vo štvrtok 8. novembra o 20,00 h v Kursalone. Lístky budú v predaji od budúceho týždňa na www.ticketportal.sk a pred koncertom (ak budú ešte voľné miesta!) aj v Kursalone.

Tešíme sa na vás!

Adriana Drahovská a tím International jazz Piešťany, Kursalon s.r.o.

A ešte sľúbené informácie naviac:

„Jazzové Vianoce“ budú neprekonateľné – autentickú hudbu 20,30 a 40- tych rokov minulého storočia, na dobových nástrojov s originálnym zvukom a v štýlovom prevedení dvoch najznámejších jazzovo-swingových orchestrov na Slovensku a v Čechách vám International jazz Piešťany, n.o. a Dom umenia Piešťany ponúkne

V piatok 7.12. v sále Domu umenia v predstavení:

BIG BAND BATTLE: Melody Makers s Ondřejem Havelkou versus Bratislava Hot Serenaders

V Big Band Battle sa podľa vzoru podujatí v Amerike 30-tych rokov obaja velikáni budú pretekať o priazeň divákov a postupne zvyšovať svoje výkony až do maxima – najlepšieho z najlepšieho!

Vstupenky v cene 25 € nájdete v sieti ticketportal a v pokladni Domu umenia koncom budúceho týždňa.

 

Populárne články