Connect with us

Kultúra

Benátska noc sa opäť sťahuje, bude na nábreží Váhu medzi mostami

Published

on

Reklama

Predvlani sa Benátska noc konala v Ratnosvskej zátoke, vlani na Lodenici. Tento rok bude na nábreží Váhu medzi Krajinským a Kolonádovým mostom. Podujatie bude po prvý raz dvojdňové, začína sa v piatok 24. augusta a pokračuje v sobotu 25.augusta. 

„V snahe priblížiť sa ľuďom sme sa presťahovali do úplneho centra Piešťan, tak aby to nemal k nám nikto ďaleko. Tento rok po prvý krát budeme „ťahať“ dva dni a akcia sa tradične bude skladať zo športových súťaží, programu pre deti a dobrej hudby. Oproti minulým ročníkom je tu novinka a to „Súťaž vo varení kotlíkového gulášu“, kde bude [singlepic id=2436 w=320 h=240 float=left]variť 5 družstiev podľa svojich tajných receptov. Na záver porota „GURMÁNOV“ na čele s primátorom mesta Remom Cicuttom. Celá akcia bude ďalej sprevádzaná ponukou veľkokapacitného pivného stanu s ponukou aktuálneho piva roka v ČR, piva Bakalář a samozrejme ponukou tradičných pivných špecialít,“ informovali organizátori podujatia. Plánované sú tiež vyhliadkové lety helikoptérou počas celého trvania akcie, ukážka chovu koní Kolumbijského plemena „Paso Fino Columbiano“ a ukážka sokoliarstva. Vo večerných hodinách  sú naplánované koncerty kapiel Fuera Fondo, Sillent Duo s legendárnym gitaristom Miškom Kovalčíkom, ale vystúpi aj domáca stálica Slniečko. Vstup na podujatie je voľný.

Reklama

PROGRAM

Piatok:

Reklama

Od 16:00 – súťaž vo varení gulášu, najlepší guláš vyberie porota gurmámov a získa vecnú cenu. Max. 5 družstiev, počet členov družstva neobmedzený, prezentácia na mieste od 14:00, suroviny a kotlík si treba priniesť.

Hudobný program:
18:00 Chronic Sleepers
19:00 Fuera Fondo
20:00 Na EX (revival)

Sobota:

Od 10:00 – atrakcie pre deti – skákací hrad, detský kútik, ukážka chovu koní plemena Paso Fino Columbiano a dravých vtákov, orol skalný, výr skalný a sokol sťahovavý. Turnaj v beach volejbale. Prezentácia dvojčlenných družstiev bude na mieste od 9:00.

Hudobný program:
15:00 Black Apple
16:00 Spins
17:00 Kobra
18:00 Sillent Duo
20:00 Slniečko

Autor: inf

Populárne články