Connect with us

Kultúra

Benátska noc na vleku

Published

on

Reklama

V sobotu 31. júla sa uskutočnila v Ratnovskej zátoke Benátska noc na vleku. Toto kultúrno-športové podujatie voľne nadväzuje na akcie, ktoré boli kedysi medzi Piešťancami veľmi obľúbené a konali sa najmä na Eve.

[singlepic id=2409 w=320 h=240 float=left]Organizátori prišli tento rok s novinkou, keď účastníkov vozila do areálu v Ratnovciach loď od Kolonádového mosta. Aj napriek tejto zaujímavej ponuke, na prvých dvoch večerných koncertoch kapiel Fuera Fondo a AC/DC revival trošku absentovalo publikum, na čom sa celkom isto podpísal tiež pretlak festivalov a hudobných podujatí počas tohto leta. Na Gladiátor však už bola aréna, ktorú vymedzili organizátormi stanmi, celkom slušne zaplnená a nálada publika neustále gradovala. Publikum sa bavilo, skákalo, spievalo, čo ocenil niekoľkými poďakovaniami aj spevák Miko Hladký a po neutíchajúcom potlesku tiež prídavkom celá kapela.[singlepic id=2421 w=320 h=240 float=right]

Reklama

Ďalším lákadlom podujatia, bol už tradičný inventár akcií v okolí Piešťan, teda konkrétne skupina Slniečko. Po dovolenke zrelaxovaný líder Punto, si na pódium miesto práve dovolenkujúceho harmonikára Miška Urbana, pozval hostí klaviristu Mareka Mečiara a Andreja Depeša, ktorý hrá na klarinet. Punto sa ukázal ako majster svojho remesla, keď po tom čo mu praskla jedna struna na gitare, pokračoval bez problémov aj s piatimi. Okrem toho sa celkom slušne odviazal a jeho tanečné kreácie by si dozaista zaslúžili ocenenie v niektorej z talentových súťaží :-). Dokonca na to nepotreboval ani inhalačný sprej, ktorý mu v úvode koncertu pristál vďaka niektorému z divákov takmer na [singlepic id=2436 w=320 h=240 float=left]hlave. Veď posúďte sami na fotografiách v našej galérii. Záver večera potom patril formáciám Slobodná Európa a JB Project.

Vrámci podujatia bol pre deti pripravený tiež skákací hrad, vystúpenie klauna, rôzne súťaže a pre dospelých detský kútik s možnosťou odložiť si dieťa. Športový rozmer podujatia napĺňalo lyžovanie za vlekom, ktoré si účastníci podujatia užívali zdarma. Galériu fotografií lyžiarov pri zapadajúcom slnku nájdete TU.

Reklama

Autor: ht    Foto: hug(o)photo agency – Tomáš Hudcovič

[nggallery id=88]

Populárne články