Connect with us

Kultúra

Beckovský hrad je od prvého apríla otvorený denne okrem pondelkov

Published

on

Reklama

Hlavná sezóna začína na hrade, ktorý je krajinnou dominantou Považia už tento víkend. Inak je Beckov otvorený od začiatku apríla v muzeálnom režime, teda denne okrem pondelkov. 

V sobotu 12. apríla si návštevníci hradu okrem iného pripomenú 600 rokov od smrti najvýznamnejšieho majiteľa hradu – vojvodu Stibora zo Stiboríc. Celý deň budú prebiehať rytierske slávnosti, ktoré vyvrcholia nočnými prehliadkami. Na nedeľu je naplánovaný Sokoliarsky deň.

Reklama

Už teraz si môžu milovníci histórie obohatiť program návštevy Beckova aj prehliadkou Miniskanzenu, ktorý sa nachádza 100 metrov od hradu. Možno tu spoznať históriu obce Beckov, osudy vojvodu Stibora, pozrieť si model historického Beckova. Deti zase očarí veľký drak.

REKLAMA

Reklama

Monitoring_dirofilaria_pes

„Srdečne Vás všetkých pozývame vychutnať si výhľady a vôňu jari z nádvorí a vyhliadkových terás Beckova,“ odkazujú správcovia a dodávajú, že sa naň oplatí odbočiť z diaľnice, ale nemali by ho minúť ani cyklisti a motorkári.

Otváracie hodiny: od 9.00 do 17.30 h, posledný vstup je o 17.00 h. V termíne od 1. do 11. apríla platí zvýhodnené vstupné znížené o 25%.

Text: Tlačová správa Foto: archív

Populárne články