Connect with us

Kultúra

Beckovský hrad bude tekvicový

Published

on

Reklama

Posledný septembrový víkend bude na Hrade Beckov už tretí rok sviatkom tekvíc a tekvičiek. Na šikovné ruky návštevníkov čaká takmer tona žltých tekvíc, ktoré sa môžu premeniť na svietiacich krásavcov.

beckov1

Reklama

Na tohtoročnom Tekvicovom festivale v sobotu 27. a nedeľu 28. septembra návštevníci uvidia a zažijú oveľa viac. Po EXPO Sevilla, Lisabon, Hannover a výstavách v Paríži, Tokiu a Bruseli prichádzajú na Hrad Beckov diela insitných umelcov – maliarov slovenského pôvodu zo srbskej Kovačice.

V sobotu 27. septembra bude na Muzeálnom nádvorí hradu pod záštitou nadácie pána Pavla Babku, ktorá prezentuje umenie Slovákov z Kovačice po celom svete, otvorená výstava maľovaných tekvíc, tekvičiek a obrazov s tekvicovou tematikou – prvá s takýmto obsahom na Slovensku. Návštevníci dostanú výnimočnú možnosť zoznámiť sa s umením a zručnosťou maliarov z Kovačice i predstaviť svoj vlastný talent pri maľovaní a vyrezávaní tekvíc. Večer sa rozžiaria oči vyzdobených tekvicových krásavcov, ktorí posvietia na cestu tajomnými zákutiami hradu.

Reklama

Nebude núdza ani o zábavu, súťaže a všakovaké kúsky pri maľovaní a vyrezávaní tekvíc a tekvičiek , o čo sa postarajú šermiari skupiny historického šermu Rád sv. Galahada.

Text: Tlačová správa

Populárne články