Connect with us

Kultúra

Beckov otvoria zajtra. Program majú na celé prázdniny

Published

on

Reklama

Program zobrazujúci život na hrade v stredoveku pripravili organizátori na deň otvorenia 19. mája. Začne lukostreľbou a skončí ohňostrojom. Kalendár podujatí je však plný až do konca roka. Na Beckova sa bude niečo diať takmer každý víkend.

[singlepic id=25288 w=320 h=240 float=left]Slávnostné otvorenie odštartuje 19. mája o 11.00 h lukostrelecký turnaj. O dve hodiny neskôr zaznejú delové salvy a fanfáry, nasledovať budú šermiarske súboje, dobová hudba a rôzne súťaže. Program ukončí ohňostroj.

Reklama

Už budúci víkend sa na Beckove usídli Túlavé divadlo s hrou Jakuba Nvotu Rómeo, Júlia a vírus. A divadelné nedele sú naplánované aj na 10. a 24. júna a tiež na celé prázdniny. Okrem toho si návštevníci hradu budú môcť v jedinečnej atmosfére vychutnať letné kino, slávnosti Cyrila a Metoda, remeselné a farmárske trhy, tvorivé dielne, púšťanie šarkanov aj hradnú zabíjačku.

Okrem množstva podujatí čaká návštevníkov predovšetkým obnovená dolná časť – nová strážna veža s vyhliadkou na okolie, informačné centrum, nová prístupová cesta s imitáciou padacieho mosta. Náklady na rekonštrukciu dosiahli 2,5 milióna eur, obec ich získala z fondov Európskej únie.

Reklama

Text: Martin Palkovič

Populárne články