Connect with us

Kultúra

Anita Soul očarila aj Roberta Glaspera

Published

on

Reklama

Jedna z najväčších hviezd vrcholiaceho Festivalu Doda Šošoku, klavirista, skladateľ a producent Robert Glasper nadšene tlieskal speváčke Anite Soul počas jej vystúpenia 10. júna v Art Jazz Gallery Kursalon. Koncert, na ktorom ju sprevádzala domáca džezová špička bol beznádejne vypredaný.

[singlepic id=14844 w=320 h=240 float=right]Anita Soul sa v Piešťanoch predviedla v sprievode tých najlepších – Martina Valihoru (bicie), Oskara Rózsu (basa), Eugena Vizváryho (klávesy) a Michala Bugalu (gitara). Týmito hudobníkmi bola obklopená aj pri nahrávaní svojho debutového albumu, kde sa miešajú popové skladby s džezom. Práve v tomto žánri sa speváčka našla, čo potvrdila v Art Jazz Gallery Kursalon už druhýkrát. Na Veľkú noc ju publikum ocenilo neutíchajúcim potleskom a chýr o kvalite jej spevu tentoraz prilákal toľko divákov, že sa do džezového klubu ani nezmestili.

Reklama

[singlepic id=14841 w=320 h=240 float=left]Hneď pod pódiom mal stôl americký klavirista Robert Glasper, ktorému Anita venovala predposlednú skladbu a zjavne ho ňou očarila. Ďalšie prekvapenie ho čakalo v katalógu k výstave Karikatúra a Jazz. Našiel v ňom totiž vlastný portrét od Poliaka Danka Strzelczyka, na ktorom sa veľmi dobre pobavil.

Robert Glasper sa so svojím „„hybridom jazzu, hip-hopu, funku, rocku a elektroniky“ predstaví dnes v Dome umenia.

Reklama

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ku-hEIsavVs[/youtube]

[nggallery id=811]

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články