Connect with us

Kultúra

64. music festival Piešťany dnes prináša balet plný vášne

Published

on

Reklama

Music festival Piešťany pozýva na dnes večer do priestorov Domu umenia priaznivcov baletu. Pripravená je projekcia záznamu z predstavenia Baletu Veľkého divadla ( Boľšoj teátr) v Moskve.

Uvidíte Carmen s hudbou Georgés Bizeta a Rodiona Ščedrina. Choreografiu naštudoval Alberto Alonso. Impulzívna Carmen zvedie Dona Josého a presvedčí ho, aby ju prepustil z väzenia. Akonáhle je vonku, myslí si, že je konečne slobodná, než si uvedomí, že je v skutočnosti väzňom milostného trojuholníka. Chce byť s presláveným toreadorom Escamillom, ale nechce opustiť ani Dona Josého.

Reklama

Tešiť sa môžete tiež na Petrušku s hudbou Igora Stravinského a choreografiou Edwarda Cluga. Na karnevale v Petrohrade hrajú tri bábky rovnakú úlohu stále dokola. Medzi nimi aj nešťastná milenka Petruška. Vedomá si tejto bezvýchodiskovej situácie, napadne Petruška zvyšné bábky a z divadla ujde…

Vášnivé predstavenie klasických baletov v novej produkcii, ktorá vystihuje dušu ruského baletu, si môžete vychutnať v pondelok 10. júna od 19:30 h.

Reklama

Viac info na www.domumenia-piestany.sk.
PR

Populárne články