Connect with us

Kultúra

63. music festival Piešťany sa blíži do finále

Published

on

Reklama

63. ročník music festivalu Piešťany sa blíži do finále. Blížia sa posledné dva festivalové koncerty. V utorok sa predstaví Bratislavské gitarové kvarteto a na budúci pondelok 9. júla si môžete vychutnať záverečný koncert v podaní Slovenskej filharmónie, Slovenského filharmonického zboru a klaviristu Ivana Gajana pod taktovkou dirigenta Rastislava Štúra.

Miloš Slobodník, Yorgos Noussis, Radka Krajčová, Martin Krajčo, teda Bratislavské gitarové kvarteto sa predstaví v utorok 3. júla o 19:30 h v hoteli Thermia Palace. Zahrajú vám originálne diela od autorov Manuel de Falla, El Amor Brujo, Ilja Zeljenka, Leo Brouwer, Yorgos Nousis, Vladimír Godár, či Mathias Duplessy, ale aj vlastné aranžmány. Vstup voľný.

Reklama

Záverečný koncert 63. ročníka music festivalu Piešťany je naplánovaný na pondelok 9. júla o 19:30 h vo Veľkej sále Domu umenia. Slovenská filharmónia, Slovenský filharmonický zbor a klavirista Ivan Gajan vám predvedú diela Wolfganga Amadeusa Mozarta, Giuseppe Verdiho, Bedřicha Smetanu, Richarda Wagnera a Alexandra Porfirieviča Borodina pod taktovkou dirigenta Rastislava Štúra a zbormajstra Jozefa Chabroňa.

Tešiť sa môžete tiež ešte na dve výstavy, ktoré začínajú 3. júla a potrvajú do konca prázdnin. Vidieť môžete Ľudové hudobné nástroje zo zbierky Kornela Duffeka a výstavu  Umenie v parku 2018 – obrazy, sochy, plastiky.

Reklama

PR Foto: Slovenská filharmónia

Populárne články