Connect with us

Kultúra

Rebelská punková legenda zahrá v Novom Meste nad Váhom

Published

on

Reklama

V sobotu sa v klube Za Rampami sa budú hrať „iné“ predvianočné koledy. O 21.00 h príde popriať bohaté Vianoce bratislavská punková kapela Zóna A.

[singlepic id=22527 w= h= float=center]

Reklama

Koňýk, Revo, Lump Čupe a Tuleň sú mená podpísané pod tóny bratislavskej kapely, ktorá vznikla v roku 1984 z členov skupín Paradox a Ex Tip. Od svojho založenia bola Zóna A synonymom odporu voči stuchnutej socialistickej moci. Do roku 1990 nevydala napriek šesť ročnému trvaniu žiaden album a ich nahrávky sa medzi verejnosťou šírili iba na neoficiálnych nosičoch. ŠTB vytrvalo rušila ich koncerty a kapelníci boli častými návštevníkmi vyšetrovacích miestností.

Skladby, Janko žil na malej dedine, Prečo je život taký?, Pivo a Cigánsky problém sa stali istým druhom protestu. V roku 1996 sa kapela aktívne pridala k divadlu Stoka, ktorá svojou antimečiarovskou činnosťou dvíhala adrenalín vládnej moci. Odborníci považujú za najlepší song tejto kompilácie Ypsilon s odkazom na Jána Ľuptáka.

Reklama

Kapela počas svojej 29-ročnej činnosti vydáva 9 albumov a radí sa jednoznačne medzi legendy punkovej hudby na Slovensku.

Je čas spomínať na dobu, keď kosier na hlave bol trestným činom.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=l0RxUwGq3PM[/youtube]

Text: Rasťo Gavora

Populárne články