Connect with us

Kultúra

1 st Touch Michala Bugalu

Published

on

Reklama

V piatok 1. apríla koncertoval v Art Jazz Gallerty v Kursalone gitarista Michal Bugala, klavirista Klaudius Kováč, kontrabasista Štefan “Pišta” Bartuš a bubeník Peter Solárik. Vystúpenie bolo súčasťou turné Michala Bugalu k jeho novému sólovému albumu 1st Touch, ktorý nahrával v Amerike s americkými hudobníkmi. Jeden deň skúšania, jeden deň nahrávania a bol na svete.

[singlepic id=11977 w=320 h=240 float=left]Michal Bugala (29) vyštudoval gitaru na Jazzovom Inštitúte Universität fur Musik und darstellende Kunst v Grazi u prof. Guido Jeszenszky. V rámci štúdia absolvoval workshopy s americkými jazzmanmi (John Abercrombie, Billy Hart, RonMcClure, Jerry Bergonzi). Je alebo bol členom skupín FuseJazz, Juraj Griglák Company a “Bass Inferno”,, Dodo Šošoka Slovak Jazz Quartet (2003-05), Marcel Palonder & Tango Ultimo, tiež participuje na projektoch: Martin Valihora Group, FunkPunk Project, Oskar Rózsa Partnership Unlimited… Hral a spolupracoval takmer so všetkými významnými domácimi  umelcami, ako aj s medzinárodnou špičkou, medzi ktorú patria napr. Victor Bailey, Harry Sokal, Andy Middleton, Mark Kelley, Howard Curtis, a mnoho ďalších (Jure Pukl, Martin Reiter, Lazaro Cruz, Stjepko Gut, Wayne Darling)…

Reklama

Príležitostne spoluúčinkuje aj so Slovenským komorným orchestrom v Žiline (pod vedením P. Breinera) a Trnavským komorným orchestrom. Nahral viacero CD s rôznymi interpretmi jazzu a populárnej hudby, ako aj hudbu do niekoľkých slovenských filmov. Absolvoval početné vystúpenia na medzinárodných festivaloch. Koncertoval vo viacerých európskych štátoch a v New Yorku. Pôsobí ako lektor na workshope Jazzové Kurzy v Piešťanoch a Letnej jazzovej dielni v Bratislave.

Atmosféru piešťanského koncertu môžete zhodnotiť v nasledujúcom videu.

Reklama

[youtube width=“516″ height=“350″]http://www.youtube.com/watch?v=mevH8-71FMU[/youtube]

Pozrite si tiež dokument Deň s bratmi Bugalovcami:

[vimeo width=“516″ height=“375″]http://vimeo.com/9282079[/vimeo]

[nggallery id=615]

Autor: db Foto: Tomáš Hudcovič – hugophoto

Populárne články