Koktail
Pripravte si chutné vianočné perníky
Najvyšší čas zabudnúť na predvianočný zhon a začať relaxovať pri pečení. Ak ste ešte neskúšali piecť perníky, ponúkame vám jednoduchý a osvedčený recept.
Na prípravu potrebujeme: 1 kg hladkej múky T650, 380g práškového cukru, 250 g medu, 4 celé vajcia + 1 vajce na potieranie, 2 kypriace prášky do perníka (alebo 2 kávové lyžičky sódy bikarbóny, 8 potlčených klinčekov, 2 kávové lyžičky škorice), 250 g Hery
Postup: Do misy si pripravíme práškový cukor, kypriaci prášok, premiešame, pridáme mäkkú Heru, med, vajcia. Všetko dokonale premiešame. Nakoniec pridávame po troškách múku a domiesime cesto rukou, aby v ňom neboli žiadne hrudky.
Necháme min. 2 hodiny odstáť na chladnejšom mieste.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm, vykrojime a poukladáme na plech. Potrieme vajíčkom a pečieme pri teplote 180-200 stupňov asi 7-8 minút.
REKLAMA
Text a foto: mh