Connect with us

Koktail

Chlapci na panvici prezradili recept na ich burger

Published

on

Reklama

Je móda pivární a burgerov. Ako sa hovorí, kto má dieru robí burger. Chlapci na panvici sa rozhodli neostať nič dĺžni tejto pravde a pridávajú trochu ohňa v podobe receptu na ICH BURGER. Prajeme dobrú chuť.

Chlapci na panvici Burger

Reklama

Recept na domáci Burger Chlapcov Na panvici

Ingrediencie :

Reklama

250 g hovädzieho krku prípadne hovädzieho zadného zmiešaného s niečím mastnejším
3 plátky anglickej slaniny
2 plátky syru Cheedar
2 koliečka rajčiny
cibuľa
ľadový šalát
žemľa
burger drezing Chlapcov na Panvici
maslo
bylinky

Postup:

Na drezing si pripravíme kvalitný kečup /odporúčame kečup od rakúskeho dodávateľa Delikattessa – dostať kúpiť na kvalitnenakupy.sk/, majonézu, horčicu, plnotučnú soľ, korenie, koňak. Ingrediencie zmiešame a vlejem prihriaty koňak.

Žemle odporúčame buď si spraviť doma /recepty nájdete na nete/ alebo brať od malých pekární, ktoré vám pri väčšom odbere napečú žemle na mieru. Neodporúčame balené sladké žemle so sezamom vyrábané pre fast food.

Mäso si namelieme na dva krát. Najprv na hrubo a polovičku na tenko. Docielime tak, to, že mäso sa bude krásne spájať a nebude sa rozpadať. Mäso je potrebné vyložiť z chladničky aspoň 10-15 min pred vložením na gril, aby sme predišli šoku, ktorý by z mäsa spravil stiahnutého chudáka. Mäso solíme a koreníme až na grile. Grilujeme cca. 4-6 min tak, aby sme v strede mäsa zachovali miernu surovosť. Kto to tak nemé rád nech griluje burger 5-7 min.

Orestujeme si cibuľu nakrájanú na veľké kusy. Slaninu dáme na gril hneď na začiatku a z prudka ju opečieme, aby nám vznikli chrumkavé čipsy. Rajčinu posolíme a pokoreníme a len prihrejeme na grile cca. 15 sekúnd. Žemle priložíme na gril jednu časť prihrejme a jednu spravíme chrumkavú.

Na spodnú časť žemle natrieme drezing pridáme 1-2 ks šalátu /podľa veľkosti/
plátok syru cheedar, bylinkové maslo, ktoré sme si pripravili z masla a byliniek, ktoré máte k dispozícii, 1/2 orestovanej cibule, ďalej pridáme mäso, opäť plátok čedaru, dve kolieska rajčiny a chrumkavé slaninové plátky a zvyšok cibule. Burger zavrieme a podávame s hranolkami.

Ak sa vám nepodaril alebo sa vám nechce tráviť čas v kuchyni príďte ochutnať produkty Chlapcov na panvici vždy v piatok a v sobotu od 16.00 – 22.00 do pivárne Starý Bufet v kempe v areáli Campigu Pullmann na Sĺňave II.

Na budúce si povieme ako spraviť tradičnú dobrú držkovú polievku.

PR

Populárne články