Connect with us

Aktuality

V ŽiWlli ochutnávali „Iné kafe“

Published

on

Reklama

Nedeľňajšie podujatie pod názvom “Iné kafe“, ktoré sa konalo v nedeľu 22. marca v komunitnom centre Žiwell, prilákalo viac ako štyridsať ľudí. Rozprávalo sa o káve, konala sa ochutnávka a aj ukážka prípravy pomocou ultraľahkého kávovaru,  ktorý pochádza z Japonska.  Ak máte radi tureckú kávu, ale vadia vám drobné zrniečka a zároveň chcete experimentovať, prekvapkávaná káva je jednou z možností. 

IMG_8339_resize
Hario V60 alebo dripper, ktorý je vlastne akousi šálkou na prekvapkanie, ponúkal veľmi jednoduchý a zároveň zaujímavý spôsob, ako si urobiť kávu presne podľa vlastnej chuti. Na prípravu sa používa čerstvo pražena a zomletá kávu. Pretože skladovaním stráca na svojej výnimočnej chuti a vôni. Použitie je tiež veľmi jednoduché: do drippera vložíme filter. Jemne ho prelejeme vodou a nasypeme doňho 10-12 gramov kávy. Následne prelejeme jemne vriacou vodou a necháme pol minúty odstáť. Tomuto procesu, pri ktorom sa z kávy uvoľnia plyny, sa hovorí kvitnutie. Následne opäť prelejeme podľa potreby a necháme približne tri minúty prefiltrovať.

Reklama

IMG_8330_resize

Pripravená láva je  jemná a namiesto plastovej kapsule nám ako odpad zostane len papierový filter. Jednoduché a nenáročné je aj umývanie kávovaru. Hlavnou výhodou takto pripravenej kávy je, že si každý dokáže regulovať silu nápoja, množstvo vody a navyše pripraví chutnú kávu bez množstva drahých prístrojov.

Reklama

IMG_8334_resize

Viac informácií nájdete na stránke: http://gpkava.sk/?lang=sk

PR

Populárne články