Aktuality
Najlepší guláš pripravili Gorali
Príjemná vôňa až z deviatich kotlíkov lákala 26. mája do Dina korčuliarov, cyklistov aj peších, ktorí trávili slnečný deň na Sĺňave. Uskutočnila sa tam súťaž s názvom Sĺňavský guláš, ktorej sa zúčastnili najlepší kuchári z celého okolia. Porota to mala preto veľmi ťažké.
Už na prvý pohľad vyčnieval z radu mäsových pochúťok trojfazuľový vegetariánsky guláš. Tým s názvom Tymián zaň neskôr dostal špeciálnu cenu, vegetariánsky guláš totiž nikto z porotcov predtým nejedol. Medzi ostatnými sa porota rozhodovala na slepo. Hodnotila nielen kvalitu mäsa, ale aj vôňu, hustotu a ingrediencie.
Na základe sčítania bodov, ktorými každý porotca každý guláš ohodnotil zvíťazilo družstvo Goralov, na druhom mieste skončili Wariči a tretí bol FC Juh. Divácku cenu si odnieslo družstvo Coop Jednota.
Nikto z účastníkov proti tomu neprotestoval, išlo predsa o zábavu a dobrú náladu, ktorú od rána počas prípravy tejto tradičnej pochúťky kuchári zažili.
Text a foto: Martin Palkovič