Connect with us

Koktail

Piešťanskú ulicu majú v Izraeli aj v Maďarsku

Published

on

Reklama

„Svetoznáme Piešťany,“ toto slovné spojenie dal do predmetu svojho mailu čitateľ, ktorý nám poslal fotografiu z mesta Eilat. Odfotil ju jeho kamarát v Izraeli a zachytáva tabuľku s nápisom Piešťany st. v hebrejčine aj angličtine.

[singlepic id=28424 w=320 h=240 float=right]Prímorské letovisko Eilat je našim partnerským mestom a ulicu v hotelovej štvrti pomenovali podľa Piešťan už v roku 2008. Podobný krok spravili aj partneri v maďarskom meste Hajdúnánás. „Pöstyén utca tam bola inaugurovaná 12. decembra 2011,“ informovala Drahomíra Moretová zo sekretariátu primátora. Ďalšie piešťanské ulice sú samozrejme v mnohých slovenských mestách, v Bratislave, Trenčíne, Trnave aj Košiciach. U nás máme Heinolskú ulicu pomenovanú podľa fínskeho partnerského mesta.

Reklama

V Piešťanoch sa názvami ulíc zaoberá Kultúrna a názvoslovná komisia mestského zastupiteľstva. Jej predseda Martin Valo povedal, že názvy členovia riešia vtedy, keď sa koná výstavba niektorej ulice. „Máme stále v pláne urobiť názov ulice Dr. Siťaja,“ povedal Martin Valo. Ak by sme chceli mat Eilatskú alebo Haidánánásku ulicu musel by to navrhnúť občan alebo niektorý člen komisie.

Text: Martin Palkovič Foto: Ivan Kollár

Reklama

REKLAMA

Populárne články