Connect with us

Aktuality

V nedeľu pôjde centrom sprievod s obrazom Božieho milosrdenstva

Published

on

Reklama

Procesia pri príležitosti sviatku Božieho milosrdenstva sa uskutoční v Piešťanoch v nedeľu 15. apríla o 14.30 h. Veriaci sa zídu pri kúpeľnej kaplnke, odkiaľ prejdu v sprievode po pešej zóne do kostola sv. Cyrila a Metoda.

O 15.00 h je v chráme slovenských vierozvestcov naplánovaná posviacka obrazu  Božieho milosrdenstva z Krakova a modlitba korunky Božieho milosrdenstva. Potom bude nasledovať benefičný koncert venovaný na podporu azylového „Domu pokoja“, ktorý piešťanská pobočka Katolíckej jednoty Slovenska buduje v obci Lúka.

Reklama

[singlepic id=28172 w=450 h=700 float=center]

REKLAMA

Reklama

O sviatku Božieho milosrdenstva

Sviatok Božieho milosrdenstva sa na prvú nedeľu po Veľkej noci, teda na Bielu nedeľu, oslavoval po prvý raz 16. apríla 1944 v Krakove. V tento deň spovedník sestry Faustíny, apoštolky Božieho milosrdenstva, o. Józef Andrasz vykonal posviacku druhého obrazu Najmilosrdnejšieho Spasiteľa, ktorý namaľoval Adolf Hyla pre kláštornú kaplnku. Sv. Faustína bola členkou kongregácie sestier Matky Božieho Milosrdenstva a mala viacero zjavení, v ktorých ju Ježiš poučil akým spôsobom sa má uctievať Božie Milosrdenstvo. Žila neobyčajne bohatým duchovným životom, ktorý bol preplnený mystickými darmi. Jej misia spočívala v ohlasovaní pravdy o milosrdnej Božej láske a vyprosovaní Božieho Milosrdenstva pre svet. Zomrela ako tridsaťtriročná 5.októbra 1938 v Krakove. Zanechala svoj Denníček duše, ktorý patrí k vynikajúcim dielam mystickej literatúry. V roku 1995 bola uznaná za duchovnú spoluzakladateľku Kongregácie sestier Matky Božieho Milosrdenstva.

Ježiš Kristus v zjaveniach sv. Faustíne spojil s týmto sviatkom veľké prisľúbenia a najväčšie z nich naviazal na sviatosť zmierenia a sväté prijímanie prijaté v tento deň. Je to prisľúbenie „úplného odpustenia vín a trestov“, čiže taká milosť, aká je prítomná len vo sviatosti krstu. Veľkosť tohto sviatku je aj v tom, že všetci, dokonca tí, ktorí sa v tom dni iba obracajú, si môžu vyprosiť každú milosť, ak je to v zhode s Božou vôľou.

Takto vyzeral sprievod a koncert vlani:

[nggallery id=692]

Text : inf, www.boziemilosrdenstvo.sk Foto: T. Hudcovič

Populárne články