Novinky
Farmárske trhy – ako to je s májovou bryndzou
Jednoducho – vždy to bolo tak, že začiatkom apríla v Zázrivej začala rásť tráva, lúčne kvety. Bača otvoril bránu na salaši a ovečky s radostným mékaním vyrazili učiť mladé, ktorá rastlinka sa je a ktorá nie.
Psíky – ochrancovia ich odprevádzali – lebo medvede a tam ich je. Bača podojil voňavé mlieko, urobil syr. Ten musí 3-4 týždne odstáť – dozrieť, potom sa pomelie, osolí a máme výbornú májovú bryndzu. No a v tomto roku ovečky vyrazili do terénu začiatkom marca. Takže dobrú chuť k májovej bryndzi v apríli. A to trhy ponúkajú takýchto viac špecialít od ľudí, ktorí si stoja za kvalitou svojich výrobkov.
„Vo štvrtok 18. apríla sa na vás tešíme pred piešťanským Priorom,“ pozývajú organizátori na ďalšie Farmárske trhy.
Reklamný článok
-
Aktuality3 dni ago
Cyklotrasu cez hať uzatvorili. Cez víkend ďalší vážny úraz cyklistu
-
Aktuality4 týždne ago
U Báthoryčky chystajú otvorenie zrekonštruovaného kaštieľa – naliali doň viac ako 1,7 milióna eur
-
Aktuality2 týždne ago
Na piešťanskom internáte zomrel 17-ročný študent
-
Aktuality2 týždne ago
Ak sa chcú dostať autom domov, porušia dopravné predpisy. Kto je za to zodpovedný?