Connect with us

Aktuality

Odišli viaceré osobnosti Piešťan

Published

on

Reklama

Počas aktuálneho víkendu sme v Piešťanoch zaznamenali viacero smutných správ, týkajúcich sa úmrtí známych ľudí, ktorí pôsobili v našom meste. Do večnosti odišli Gizela Talačová, Libor Gardoň a Ján Siváček.

PaeDr. Gizela Talačová pôsobila ako pedagogička. Bola dlhoročnou riaditeľkou Základnej školy F.E. Scherera. Predtým viedla tiež odbor školstva a kultúry Okresného úradu v Piešťanoch (od roku 1999). V roku 2006 získala ocenenie Mesta Piešťany – Pedagógovia, na ktorých sa nezabúda.

Reklama

Vo veku nedožitých 97 rokov zomrel v piatok 4. februára tiež Libor Gardoň, za ktorým okrem rodiny smútia tiež vodáci. Venoval sa predovšetkým jachtingu, ale i kanoistike. Podľa informácií Yacht Club Sĺňava Piešťany L. Gardoň patril medzi vôbec prvých jachtárov v Piešťanoch. Stál pri zrode klubu a jachtingu v meste. Jeho životom bola tiež hudba. Povolaním bol architekt, a tak je jeho podpis pod množstvom stavieb v Piešťanoch.

Reklama

Posledná rozlúčka sa bude konať 10. februára 2022 o 12:30 na cintoríne na Žilinskej ceste v Piešťanoch.

V sobotu 5. februára zomrel RNDr. Ján Siváček. Svoj život zasvätil študentom. Profesnú dráhu zavŕšil na piešťanskom Gymnáziu sv. Michala Archanjela, kde učil geografiu a biológiu. Predtým bol tiež napríklad riaditeľom Gymnázia Považská Bystrica, ale pôsobil aj na školách v Skalici. Bol veľmi obľúbeným a erudovaným pedagógom. Jeho vášňou bol tiež spev. Pôsobil v zbore Coro Laudamus, ktorý viedol tiež ako predseda.

Česť ich pamiatke!

-red- Foto: -es-, -ti-, -js-

Populárne články