Connect with us

Kultúra

Piešťanský slávik – historicky prvým víťazom David Jakubkovič

Published

on

Reklama

V sobotu 5. októbra sa vo veľkej sále Kúpeľnej dvorany konal prvý ročník speváckej súťaže populárnych piesní pre deti a mládež od 7 do 17 rokov Piešťanský slávik. Pripravila ho Dasa Libiakova z agentúry BEBOP v spolupráci s o. z. Apolin a Mestským kultúrnym strediskom mesta Piešťany aj vďaka finančnej podpore Mesta Piešťany, Rezortu Piešťany, TTSK, Rotary Klubu Piešťany a ďalších podporovateľov.

Piešťanský slávik 2019 David Jakubovič

Finálový večer sa síce niesol v napätí, ale diváci, ktorých veľká časť bola zložená z fanúšikov jednotlivých finalistov, vytvorili skvelú kulisu celého večera v priateľskej atmosfére. Tú naviedla hneď na začiatku piešťanská hudobná skupina COVERAGE so speváčkou Alexandrou Sashou Mizerákovou. Každý z finalistov sa predstavil jednou piesňou.

Reklama

Už po prvých tónoch bolo jasné, že porota bude mať veľmi ťažkú úlohu. Napriek tomu rozhodla o tom, že prvým piešťanským slávikom bude 17-ročný David Jakubkovič z Kľačian. Na 2. mieste sa umiestnila Viktória Parčiová z Myjavy a 3. bola Chiara Penacchiová z Piešťan. Aj ďalší finalisti však boli vynikajúci a tak ostáva dúfať, že o rok prídu opäť zabojovať o niektorú z cien.

Tento projekt zaujal aj tým, že bol (okrem súťažiacich) realizovaný s využitím šikovných Piešťancov – nielen sprievodnej kapely Coverage, moderátorky Andrey Horňákovej, členov poroty (autorka projektu a speváčka Dáša Libiaková, hudobník a pedagóg Ondrej Botek, speváčky Ľubka Refková a Sasha Mizeráková, Jarmila Staneková z Apolin o.z.), ale aj žiakov ZUŠ v Piešťanoch pod vedením pani učiteľky Sádeckej, ktorí sa podieľali na tvorbe loga súťaže. Stelka Poláková, autorka víťazného obrázku na logo súťaže odchádzala tiež s taškou plnou darčekov. Veľký potlesk zožala aj najmladšia účastníčka, Piešťanka Simonka Kurtišová.

Reklama

Prvý Piešťanský slávik bol skvelý, zaujal, zabavil, potešil. Už teraz sa tešíme na jeho druhý ročník!

Drahomíra Moretová/TS Mesto Piešťany Foto: www.piestany.sk

Populárne články