Connect with us

Andrej Klapica

Blog Andreja Klapicu: Oznam

Published

on

Reklama

Milí obyvatelia Piešťan,

upozorňujeme, že počas nasledujúceho víkendu sa na Piešťanskom letisku uskutoční festival. Z tohto dôvodu predpokladáme zvýšenú hlučnosť, s veľkou pravdepodobnosťou aj v nočných hodinách, zvýšený pohyb mladých ľudí po meste a znečistenie priestorov v okolí letiska. Prosíme Vás o pochopenie. Za prípadné vzniknuté nepohodlie vo vašich príbytkoch z dôvodu konania festivalu sa ospravedlňujeme.

Reklama

Mesto Piešťany

Takýto, alebo podobný oznam zo strany mesta mi chýba. Oznam, z ktorého by bol badať záujem mesta o to, aby sa tu jeho obyvatelia cítili príjemne.

Reklama

Ide koniec týždňa a v piatok večer by som si rád posedel v záhradke, vychutnával letnú vôňu ovzdušia a v tichu odpočíval. V sobotu večer by som chcel pozvať priateľov na posedenie v altánku. Pravdepodobne nič z toho sa nebude dať uskutočniť. Prečo? Lebo bude festival! Hluk pri poslednom festivale bol neznesiteľný. Tak ako aj počas iných „našich“ festivalov budem musieť zostať v dome za poriadne zatvorenými oknami, aby sa ku mne nedostala tá vtieravá masa zhutneného hluku bubnov, gitár a revu.

Asi mi chýba trochu tolerancie… Ale na druhej strane prečo by som mal skoro každý víkend tolerovať zábavu dvadsať ročných, ktorí v pohode dospia to, čo cez víkend zameškali, lebo nemusia ísť do práce, alebo napr. starať sa o rodinu? A vôbec, kto tu stále povoľuje narúšanie nočného pokoja? Doteraz som považoval Piešťany za pokojné kúpeľné mesto. Je síce pravda, že len z kúpeľných hostí asi nevyžijú a možno budú musieť zameranie svojho cestovného ruchu diverzifikovať a robiť niečo, čo sem pritiahne viac návštevníkov. Najlepšie bohatých. No, uvidíme ako sa budú ďalej vyvíjať…

Sem tam je počuť, že v Piešťanoch sa nič nedeje. Asi to začuli aj kompetentní. Ale ak si myslia, že dokážu týmto neprajníkom, že v Piešťanoch sa niečo deje tým, že vytvoria hluk, tak je to „bída“.

Populárne články