Connect with us

Šport

Hokej: Piešťanci vyhrali nad Spišskou futbalovo 2:1

Published

on

Reklama

V utorok 13. decembra hostili prvoligoví piešťanskí hokejisti doma Spišskú Novú Ves, ktorá je v tabuľke o priečku nižšie ako Piešťanci. Dal sa teda očakávať tuhý súboj a kvalitný hokej.

[singlepic id=22287 w=320 h=240 float=right]V prvej tretine mali obe mužstvá šance na skórovanie, avšak brankári Ondrejka a Lizák, za svoj chrbát žiaden puk nepustili. Hráči nevyužili ani po dve početné výhody na každej strane. Sekundu pred koncom tretiny vylúčil rozhodca Goga domáceho Michala Peška, ktorý sa snažil Spišiakom oplatiť predchádzajúce narazenie jeho spoluhráča J. Haringa na mantinel.

Reklama

V úvode druhej tretiny tak mali hráči zo Spiša výhodu presilovky, ale nepodarilo sa im ju zužitkovať. Diváci sa dočkali gólu až po polovici stretnutia. V 32. minúte vystrelil spomedzi kruhov príklepom Peter Ordzovenský a Jozef Ondrejka kapituloval. V závere tretiny po zásahu hokejkou do tváre, ktorý znovu zostal nepotrestaný, skončil zápas pre Jána Románka.

[singlepic id=22323 w=320 h=240 float=left]V poslednej tretine sa podarilo Piešťancom skórovať už po 20 sekundách hry, keď brankára Spišskej Novej Vsi prekonal Branislav Jánoš. Piešťanci boli po tomto momente lepším tímom a vďaka gólu Martina Chyla sa 48. minúte ujali vedenia. Osem minút pred koncom stretnutia oplácal Jánoš sekanie Lukáša Nováka za čo si vyslúžil dvojminútový trest a po diskusii s hlavným rozhodcom aj trest do konca stretnutia. Z presilovky Spišiakov však veľa nebolo pretože Matej Hamrák, ktorý bol vylúčený v 50-tej minúte, hneď po svojom návrate udrel do tváre Pukápa a opäť sa ocitol na trestnej lavici.

Reklama

Hostia sa v závere zápasu pokúsili o hru bez brankára, ale žiaden gól už nepadol. Zápas tak skončil 2:1 pre domácich.

Najbližšie v piatok 16. decembra cestujú Piešťanci do Detvy.

Autor: ht Ilustračné foto: T. Hudcovič

Populárne články