Connect with us

Aktuality

Vydieral muža, že zverejní ich sexuálne video, hrozí mu šesť rokov

Published

on

Reklama

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z Nového Mesta nad Váhom obvinil zo zločinu „vydieranie“ 27-ročného muža z okresu Myjava. V polovici septembra v nočných hodinách sa po predchádzajúcom dohovore obvinený 27-ročný muž stretol so 47-ročným mužom v jeho byte, za účelom vykonania sexuálneho styku. Mladší muž sa následne začal vyhrážať, že ich styk zverejní, lebo má vyhotovený videozáznam, ak mu nedá 500 eur. Taktiež sa mu mal vyhrážať, že podstrčí drogy jeho synovi a ten potom bude obvinený z drogovej trestnej činnosti ak mu nedá požadované peniaze.

Starší z dvojice mu zo strachu dal 200 eur, ale na druhý deň pod tými istými vyhrážkami ho vydierač kontaktoval s požiadavkou opäť. Ten mu dal ďalších 200 €. Aj toto sa mladšiemu mužovi málilo a pýtal ďalších 200 €, poškodenému nakoniec „zľavil“ zo sumy na 100 eur. Mali sa stretnúť na autobusovej stanici, kde mu mal peniaze odovzdať.

Reklama

Konanie 27-ročného muža však poškodený oznámil polícii. K ďalšiemu odovzdaniu peňazí už nedošlo, lebo ho na autobusovej zástavke ho zaistili policajti. Za tento skutok si 27-ročný muž ak ho súd uzná vinným, môže posedieť niekoľko rokov za mrežami. Za tento skutok zákon ukladá trest odňatia slobody v trvaní od dvoch do šiestich rokov.

-TS Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne-

Reklama

Populárne články