Connect with us

Aktuality

Núdzni budú upratovať brehy Váhu

Published

on

Reklama

Minulú sobotu sa upratovanie Vážskeho ostrova núdznymi pre nepriazeň počasia neuskutočnilo, avšak obyvatelia piešťanského azylového domu Domum nezaháľali. Keďže vonku pršalo spolu s dobrovoľníkmi sa pustili do upratovania spoločných priestorov zariadenia. V sobotu 25. marca sa zapoja i do brigády v lokalite Prúdov pri Váhu. Zraz je o 10.00 h na Železnom moste.

V januári počas najväčších mrazov sa Piešťanoch rozdávala Polievka zo srdca. Za aktivitou, ktorú inicioval dekan Jozef Gallovič, stáli hlavne aktívni dobrovoľníci z farnosti sv. Cyrila a Metoda. Teraz prichádzajú s novým projektom. Núdznych a bezdomovcov chcú zapojiť do verejnoprospešných prác, a tak ich postupne vťahovať späť do štandardného života.

Reklama

Prvá brigáda bola naplánovaná na minulú sobotu, ale práce vonku prekazil dážď. Napriek tomu sa nezaháľalo a obyvatelia azylového domu Domum spolu s dobrovoľníkmi sa pustili do upratovania zariadenia. Odmenou im bola polievka uvarená piešťanskou reštauráciou Le Griffon.

Čistenie Vážskeho ostrova  konkrétne štrkových pláží a Vrbiny v blízkosti Prúdov smerom ku kynologickému areálu sa uskutoční v sobotu 25. marca.  Zraz je v sobotu o 10:00 h pri Železnom moste v blízko azylového domu Domum.  Zapojiť by sa mali bezdomovci i ďalší núdzni, pričom vítaní sú aj obyvatelia Piešťan, ktorým záleží na čistote lokality, ktorú v lete na kúpanie využíva množstvo domácich. Odmenou núdznym bude opäť teplá polievka a chlieb od jednej z najlepších reštaurácií v Piešťanoch a pre deti bude motiváciou Pizza od Páva. Motiváciou pre ľudí, ktorí už nemajú príliš veľké pracovné návyky budú i hodnotnejšie potravinové balíčky zozbierané Trnavskou arcidiecéznou charitou. Do projektu sa zapojili tiež piešťanské firmy Emaila a iFocus, s ktorými budú dobrovoľníci spolupracovať i na ďalších  projektoch, ak sa táto aktivita osvedčí a svojou súčinnosťou ho podporuje aj piešťanská samospráva.

Reklama

Ak chcete túto aktivitu podporiť, pomôcť môžete trvanlivými potravinami. „Budeme vďační za akúkoľvek pomoc od ľudí či od firiem – pomôžu najmä trvanlivé potraviny- paštéty, konzervy, toaletný papier a podobne. Priniesť ich môžete do Centra pomoci človeku Piešťany na A. Hlinku č. 41 vedľa Materského centra Úsmev, alebo môžete volať na 0905 117762,“ hovorí dobrovoľníčka Ivana Schedlingová.
Pomocou je i zdieľanie správy na Facebooku či oslovenie núdznych, ktorých stretnete, aby vedeli, že sa takáto akcia bude diať.

-th-

Populárne články