Connect with us

Koktail

Nemáte plány na budúci víkend? Vyberte sa na turistiku

Published

on

Reklama

Klub slovenských turistov Hlohovec pripravil na sobotu 15. októbra už 38. ročník Jesenného pochodu Hlohovec-Piešťany. Organizátori naplánovali štyri trasy v dĺžke od 13 do 37 kilometrov, ktoré povedú cez Ovčiu skalu, Jalšové, Havran a Čertovu Pec. Všetky potrebné informácie o podujatí nájdete na webovej stránke.

„Cieľom akcie je zdravý pohyb a pobyt v čistej prírode. Všetky trasy Pochodu HP sú vedené po značených turistických chodníkoch. Prosíme turistov, aby rešpektovali vyznačené trasy, neskracovali chodníky a pohybovali sa iba po vyznačených trasách. Taktiež prosíme o citlivý prístup k prírode, bez produkovania hlasných zvukových efektov a odpadu, bez rušenia vtáctva a lesnej zveri. Všetky vyprodukované odpadky odneste prosím z lesa so sebou, na určené miesto. Usporiadatelia nemajú možnosť a prostriedky na upratovanie odpadkov po účastníkoch akcie,“ informujú o podujatí organizátori z Klubu slovenských turistov Hlohovec.

Reklama

Trasy:
13 km: Hlohovec – Ovčia skala – Jalšové (3,5 hod)
17 km: Jalšové (alebo Studená dolina) – Ovčia skala – Havran (4,5 hod) 22 km: Hlohovec – Ovčia skala – Havran (6 hod)
28 km: Hlohovec – Ovčia skala – Havran – Piešťany (7 hod)
37 km: Hlohovec – Ovčia skala – Havran – Čertova Pec – Piešťany (9 hod)

Štart:
13, 22, 28 a 37 km: Hlohovec, žel. st., 7:00 – 9:00 hod
17 km: Jalšové obec (alebo Studená dolina – Ifkova chata) Štartová registrácia pre trasu 17 km je na kontrole Ovčia skala. Doprava z HC na štart do Jalšového, alebo do Studenej doliny je možná autobusmi hromadnej dopravy, alebo individuálnou dopravou účastníkov. Autobusy hromadnej dopravy odchádzajú zo zastávky Hlohová ul. o 07:50 a 09:20 hod do Jalšového (vystupuje sa na zastávke Jalšové obec) alebo o 09:00 hod do Studenej doliny (vystupuje sa na zastávke Tepličky chata). Usporiadateľ akcie dopravu na štart v Jalšovom, alebo v Studenej doline nezabezpečuje!

Reklama

Cieľ:
13 km: Jalšové (cieľová registrácia je na kontrole Ovčia skala)
17 a 22 km: Havran
28 a 37 km: Piešťany (cieľová registrácia je na kontrole Havran)

Na kontrole Ovčia skala bude pripravená tradičná výstava fotografií z uplynulého ročníka. Na všetkých troch kontrolách (Hlohovec, Ovčia skala, Havran) bude pripravený bohatý informačný servis pre turistov (popisy trás, mapy, rady a pokyny pre turistov, cestovné poriadky). Pochod HP je turistická akcia, určená predovšetkým pre peších turistov, ktorá je vedená po turistických značených trasách (TZT) pre pešiu turistiku. V prípade účasti cykloturistov je nutné, aby cyklisti rešpektovali peších turistov, ktorí majú na TZT prednosť pohybu a v dostatočnom predstihu ich vždy upozornili na svoj prejazd.

-lt/Zdroj: KST Hlohovec/Foto: archív-

Populárne články