Connect with us

Kultúra

Maliara pod kuchynským drezom predstaví Pišta Vandal

Published

on

Reklama

Portugalský spisovateľ knižne spracoval skutočný príbeh slovenského maliara so židovským pôvodom, ktorého ukrývali jeho starí rodičia pod kuchynským drezom. Ukážku z tohto románu v cykle Večer s dobrou knihou si budete môcť vypočuť v pondelok 2. marca od 19,00 h v komunitnom centre ŽiWell.

maliar-pod-kuchynskym-stolomtitulkapress

Reklama

Podujatie moderuje Pišta Vandal – spisovateľ, vydavateľ, hudobník a moderátor talkshow Obludárium Pištu Vandala. Ukážky z knihy prečítajú Bárbara Barros a Pišta Vandal, ktorý spolu s prekladateľkou Júliou Žitnou knihu Maliar pod kuchynským drezom od portugalského spisovateľa Afonsa Cruza aj predstavia.

Román je voľne založený na skutočnom príbehu – autorovi starí rodičia naozaj ukrývali počas druhej svetovej vojny slovenského maliara židovského pôvodu v kuchyni pod drezom. Cruz tak v knihe spája skutočné udalosti a spomienky svojich predkov s vlastnou fantáziou a ilustráciami a predstavuje nám život maliara Ivana Sorsa od jeho detstva v Bratislave, cez emigráciu do Ameriky až po jeho úkryt v kuchyni svojich prarodičov. Afonso Cruz je mladý objav portugalskej literatúry, za svoje dielo získal viacero významných ocenení.

Reklama

Zdroj: https://www.facebook.com/events/374705236048267

Populárne články