Connect with us

Reklama

Športové dni Piešťany ponúknu pohyb pre každého

Published

on

Reklama

Prvý ročník festivalu športu, ktorý otvorí ihriská, tradičné i netradičné formy pohybu pre deti, mládež i dospelých, pre amatérov aj profesionálov, bývalých hráčov, ale aj úplných nováčikov sa bude konať od piatka 31. júla do nedele 2. augusta. Najviac akcií je pripravených na sobotu. Návštevníci si budú môcť na ploche pri Dome umenia, v amfiteátri ale aj na ihriskách v parku vyskúšať viac ako 20 rozličných druhov športov, napríklad rugby, streetball, baseball, power joga či pole dance a mnoho ďalších. Športové kluby sa predstavia verejnosti a budú mať šancu na nábor nových členov.  

Zámerom toho unikátneho podujatia je informovať verejnosť z Piešťan a okolia o tom, aké športy u nás máme a ako vlastne fungujú. „Každý šport bude mať svojho zástupcu a budete sa môcť informovať ohľadom náboru, poprípade vypísať prihlášku na mieste,“ vysvetľuje otec myšlienky Športových dní, mladý aktivista a poslanec Mestského zastupiteľstva Mesta Piešťany Matúš Kromholc (nezávislý – Klub Spoločne pre Piešťany).

Reklama

 

„Šport má ľudí spájať, zabávať, učiť deti spolupráci, disciplíne a hlavne odpútať ich pozornosť od nástrah, ktoré ich môžu dostať na zlé chodníčky. Všetky športové kluby, ktoré pracujú s mládežou pomáhajú našej spoločnosti vo výchove a ovplyvňujú ich budúcnosť bez ohľadu na to, či sa z nich stanú profesionálni športovci. Posolstvo, ktoré je mne osobne veľmi blízke, som pretavil do projektu Športové dni Piešťany,“ hovorí.

Reklama

Zapojiť sa môžu aj tí skôr narodení alebo tiež návštevníci, ktorí majú problémy s chrbticou, na cvičení SM System. Pohybovo zdatnejší, si môžu vyskúšat workoutové cvičenia s Kinom, zatiaľ čo zástupkyne nežnejšieho pohlavia ocenia Zumbu, Power Jogu či módny Poledance. Mestská polícia pre záujemcov pripravila kurz sebaobrany a exhibíciu thajského boxu predvedú priamo v ringu profesionáli. Na exhibičný zápas spojený so zručnosťou v streľbe pozývajú aj zástupcovia piešťanských florbalistov a vyskúšať si môžu návštevníci aj úplne nový šport u nás – Rugby. C&M Languages Home Run Derby ponúkne baseballové odpalisko s profesionálmi. Návštevníci dostanú aj najaktuálnejšie informácie ohľadom správnej životosprávy vo Výživovom štúdiu.

11391108_1601610503460221_3826350930213558427_n-640x424Foto: RUC Piešťany

Nebude chýbať ani sprievodný program ako break dance, módna prehliadka, BMX exhibícia, hudobné prekvapenie a after párty. Otvorená zdarma pre verejnosť bude počas víkendu i mestská kolkáreň.

„A úplne prvý raz sa v Piešťanoch v nedeľu pobeží „WeRunPiešťany“, akcia, vďaka ktorej spoznáte krásy Piešťan počas behu vo viacerých kategóriách,“pozýva organizátor všetkých aj víkendových bežcov. Pre bežcov pripravili organizátori ocenenia, špeciálne balíčky, monitoring odbehnutého času a jedinečné číslo. Deťom je určené aj nedeľné popoludnie na futbalovom štadióne a ďalšie atrakcie.

mg_8327

plagatA3

-inf- , foto: T. Hudcovič

 

Populárne články