Connect with us

Šport

Rugby: Hráči RUC Piešťany opäť v reprezentácii Slovenska

Published

on

Reklama

Juniorská „sedmičková“ reprezentácia bude mať premiéru na Majstrovstvách Európy vo výkonostnej divízii Trophy, ktorá sa bude konať už tento víkend 17. a 18. septembra v maďarskom Ostrihome. Je to vôbec po prvýkrát, čo Rugby Europe usporadúva 7´s turnaj vo vekovej kategórii U18. Mladíkov, ktorých jadro tvoria hráči Rugby Union Clubu Piešťany, čaká krst ohňom, keď sa na turnaji predstavia proti reprezentáciám Litvy, Ukrajiny a Švédska, ktorých únie majú dlhoročnú a početnejšiu mládežnícku základňu. Ak sa budete chcieť pozrieť na zápasy piešťanských hráčov, určite si pozrite online prenos, dueli ich čakajú v rýchlom slede za sebou o 11:14, o 14:21 a o 17:06.

u18-7-s-1

Reklama

Na druhej strane môžeme byť hrdí, že sa zaradíme k elitným 24 európskym rugbyovým úniám, ktoré vyšlú svoje národné tímy na toto významné vrcholné podujatie v olympijskom športe, v dvoch výkonostných kategóriách Championship a Trophy. V základnej skupine si zmerajú sily s reprezentáciami Litvy, Ukrajiny a Švédska. V tejto kategórií nájdeme aj niekoľko piešťanských nádejí, ktoré sa po ME U18 v 15´s rugby v Andorre predstavia na ďalšom prestížnom európskom turnaji.

„Po odohratej sezóne naši mladíci mali dostatočné množstvo času na prípravu v období letných mesiacov. Ako predstaviteľ klubu som veľmi pyšný na každého trénujúceho hráča a o to viac nás teší, že sa niekoľko z nich dostalo do nominácie na takúto historickú udalosť,“ vyjadril sa prezident RUC Piešťany Terry Purton.

Reklama

-Zdroj a foto: slovakrugby.sk

Populárne články