Connect with us

Kultúra

Slniečko oslávi 30. narodeniny koncertom na Vianočných trhoch

Published

on

Reklama

Medzi gratulantmi budú bratia Jobusovci, Whisky zo Slobodnej Európy aj Marián Jaslovský. Kapela zahrá 21. decembra na Námestí slobody aj skladby, ktoré na koncertoch už roky neodzneli.

[singlepic id=8918 w= h= float=center]

Reklama

Recenzent výberovky snázvom bekot&bakot prirovnal Slniečko k Radošinskému naivnému divadlu. Punto a rybacé hlavy nie sú na scéne tak dlho, ale minimálne u poslucháčov z nášho regiónu sú rovnako populárni. Aj vďaka častým vystúpeniam sa im stále darí získavať nových fanúšikov.

Od založenia kapely pritom uplynulo už 30 rokov. A keďže narodeninové koncerty Slniečka bývajú vždy pred Vianocami, ten najbližší sa uskutoční v sobotu 21. decembra na Námestí slobody.

Reklama

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=W9QRx-n920M[/youtube]

Vianočná skladba od Slniečka má názov Božolé, takto ju zahrali na akustickom vystúpení presne pred rokom

„Oprášime asi desať pesničiek, ktoré sme roky nehrávali – v pláne je Sobota, Trnavský jarmek, AIDS, Nemám kam icit, Na Paríž, Nočné svetlá, Šálili,“ prezradil Peter Punto Remiš a vymenoval aj niekoľko vzácnych gratulantov: „Marian Jaslovský, Braňo Jobus, Andrej Jobus, Karol Hluch, Rasťo Tuna, Ľuboš Jaroš, Whisky…“

S lídrom Slobodnej Európy zahrá kapela skladbu Jeseň z jeho projektu Overground. Koncertný program však bude obsahovať aj niekoľko ďalších špecialít a roztiahne sa na minimálne 2,5 hodiny.

Fanúšikov určite poteší, že vstup na vystúpenie je voľný. Oslavu 30. výročia založenia Slniečka totiž zabezpečujú Ruka Hore Agency a spoločnosť B&R Group, ktorá prináša obyvateľom a návštevníkom Piešťan Vianočné trhy v novej podobe. Na chutné a kvalitné občerstvenie, ľudové tradície a dobrú zábavu sa môžete tešiť počas celého adventu aj po Vianociach.

Plagat-slniecko

(pr)

Populárne články