Connect with us

Kultúra

Medzi najlepšími fotografmi Slovenska aj Roman Tibenský z Piešťan

Published

on

Reklama

Súťaž Slovak Press Photo pozná od stredy 19. októbra víťazov vo svojich desiatich kategóriách. Tento rok sa zapojilo až 191 fotografov a porota posudzovala dohromady 1522 fotografií, ktoré mapovali udalosti i zaujímavé miesta doma i vo svete. Medzi najlepšími je aj piešťanský fotograf Roman Tibenský, ktorý si za fotografiu Pásikavec Cordulegaster heros vyslúžil vynikajúce tretie miesto. Slávnostné vyhlásenie výsledkov sa uskutočnilo v bratislavskom Primaciálnom paláci a odovzdávania cien sa zúčastnili aj  prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska, predseda Národnej rady SR Andrej Danko a primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. 

15_8230_2400x1600px51-ročný Roman Tibenský súťažil s fotografiou z cyklu Potulky slovenskou prírodou. Rodáka z Detvy, žijúceho od roku 1989 v Piešťanoch k fotografovaniu priviedla záľuba v sledovaní denných motýľov. Dlhodobo externe spolupracuje so Štátnou ochranou prírody Slovenskej republiky a je členom Slovenskej entomologickej spoločnosti pri Slovenskej akadémii vied v Bratislave.

Reklama

Slovak Press Photo je súťaž obrazovej žurnalistiky a následná výstava prinášajúca nezávislé autentické svedectvo o živote tak, ako ho vidia tvorcovia žijúci na Slovensku a v okolitých krajinách. Jej cieľom je umožniť verejnosti byť očitým svedkom udalostí a javov uplynulého roka. Porotu v aktuálnom ročníku tvorili Stanley Greene, Jozef Ondzik, Jana Hojstričová, Joe Klamar a Jindřich Štreit.

Kategória Príroda

Reklama

Samostatné fotografie

1. miesto: neudelené
2. miesto: PAVOL STRAŇÁK – samostatná fotografia Špeciálne stretnutie, News and Media Holding / Plus 7 Dní
3. miesto: ROMAN TIBENSKÝ – samostatná fotografia Pásikavec Cordulegaster heros, voľný fotograf

-lt/Zdroj Slovak Press Foto, Pravda, SME/Foto: Roman Tibenský-

Populárne články