Connect with us

Novinky

ME v basketbale juniorov sa blížia, pripravenosť organizátorov otestujú juniorky

Published

on

Reklama

Na prelome júla a augusta budú Piešťany hostiť Majstrovstvá Európy juniorov do 18 rokov v basketbale. Prípravy sú v plnom prúde. V rámci testu pripravenosti sa v piešťanskej Diplomat aréne uskutočnia od 12. do 14. júla tri prípravné stretnutia dievčenských reprezentácií do 18 rokov Slovenska a Rumunska.

Reklama

Mladí basketbalisti zo Španielska, Ukrajny, Čiech a domáci Slováci testovali halu v Piešťanoch už v apríli, počas miniturnaja národných výberov.  Organizátori očakávajú na turnaji ME 400 účastníkov a ďalšiu viac ako tisícku skautov, agentov či novinárov. Taktiež počítajú s veľkou podporou od blízkych hráčov či fanúšikov jednotlivých tímov.

 

Reklama

Žreb rozdelil šestnásť tímov do štyroch štvorčlenných skupín. Na Považí sa uskutočnia stretnutia v základných skupinách A a B, hlavné mesto bode hostiť skupiny C a D. Nasledovať budú osemfinálové súboje medzi tímami z rôznych skupín v rovnakom dejisku (A1-B4, A2-B3, B1-A4, B2-A3, C1-D4, C2-D3, D1-C4, D2-C3). Víťazi týchto zápasov sa kvalifikujú do štvrťfinále, zdolané družstvá čakajú merania síl o konečné 9. až 16. miesto a tým o záchranu medzi elitou. Šampionát vyvrcholí finálovým duelom v nedeľu 6. augusta o 20.15 h.

V Piešťanoch si v A skupine zahrajú  Nemecko, Rusko, Čierna Hora, Turecko. B skupinu tvoria Srbsko, Ukrajina, Taliansko a Španielsko. Turnaj začína 29. júla.

-red-

Populárne články